x close

Cum a ajuns Florin Piersic în vizorul Securității. O femeie deosebit de frumoasă a fost de vină

de D.G.    |    14 Apr 2019   •   17:20
Cum a ajuns Florin Piersic în vizorul Securității. O femeie deosebit de frumoasă a fost de vină 817 foto: arhiva Adevarul

Era vara anului 1986. La punctul de frontieră Borş, la volanul unui Mercedes nr. ERDC – 62 a intrat în ţară o femeie frumoasă, aducând în România comunistă ceva din aerul capitalist.

Tânăra care se născuse în România avea 32 de ani, se numea Corina Maria Diana Cosma şi avea o singură dorinţă: să ajungă la Bucureşti. La controlul de la frontieră, în bagajele ai s-au găsit trei exemplare din ziarul ”Libertatea”, care se edita în limba română la New York. Răsfoindu-l sumar, celor de la frontieră li s-a părut că este suspect. Două mari nume semnau articole în publicaţi: Horia Sima şi părintele Gheorghe Calciu-Dumitrasa. Imediat au fost anunţate organele de Securitate, care au început interogatoriul. Văzându-se încolţită, tânăra a spus că le-a primit de la o persoană necunoscută şi urma să i le dea lui Florin Piersic. A fost suficient pentru ca Securitatea lui Ceauşescu să le deschidă celor doi dosare de urmărire. 

Continuarea, pe Adevărul.

Citeşte mai multe despre:

Florin Piersic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati