Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum era Florin Piersic urmărit de Securitate. Detaliul incredibil care apare în dosarul său

Cum era Florin Piersic urmărit de Securitate. Detaliul incredibil care apare în dosarul său

Cum era Florin Piersic urmărit de Securitate. Detaliul incredibil care apare în dosarul său
Sursa foto: foto: Jurnalul.ro
29 Sep 2017   •   15:30

Cel mai îndrăgit actor al românilor, Florin Piersic, nu avea cum să scape neurmărit de Securitatea lui Ceauşescu. În 1986, pe urmele artistului Teatrului Naţional s-au pus „umbre“ pentru un motiv hilar:la intrarea în ţară, în bagajele unei nemţoaice cu origini româneşti, s-au găsit câteva foi dintr-o revistă publicată la New York, care, a spus ea, trebuia să ajungă la Florin Piersic.

Conform unei note a UM 0800/S Bucureşti a Ministerului de Interne, emisă către Comitetul de partid al Sectorului 1, notată ca fiind „strict secret“, şeful unităţii a cerut să se se ia „măsuri de verificare complexă de către organele noastre a numitului Piersic Florin, născut la 27.I. 1936 în Cluj, semnalat că întreţine relaţii suspecte cu cetăţeni străini. Dosarul lui a purtat indicativul „Păun“, potrivit Adevărul.

Pe parcursul anchetei, cei care îl filau pe Florin Piersic au aflat că actorul o cunoştea pe fată mai demult, la Timişoara şi, mai mult decât atât, ea i-a depus la Banca de Comerţ Exterior valuta necesară pentru ca el să poată călători în străinătate. Prin sursele „Vică“, „Caius“, „Remus“, „Gin“ s-a stabilit că Diana Cosma l-a vizitat de mai multe ori şi au fost văzuţi împreună şi la mai multe turnee prin ţară, dar şi pe platourile de filmare de la Buftea.

La dosarul său apar mai multe caracterizări făcute de colegi, care nu au legătură cu cauza. Colegii şi prietenii l-au turnat şi l-au trădat în toate modurile:au scris şi despre viaţa sa amoroasă, dar şi despre cum se comporta marele actor în spatele scenei. Ei spuneau că Florin Piersic ar fi vrut să fugă în Israel, că joacă poker pe bani, că nu este serios, că nu vine la repetiţii.

 

×
Subiecte în articol: Florin Piersic
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close