Antena 3 CNN Actualitate Inedit Preotul constănțean Eugen Tănăsescu a fost surprins de furtună pe munte, în Parâng, și a fotografiat "Fenomenul Gloria"

Preotul constănțean Eugen Tănăsescu a fost surprins de furtună pe munte, în Parâng, și a fotografiat "Fenomenul Gloria"

O întâlnire stranie pe vârf de munte l-a avut drept protagonist pe preotul constănțean Eugen Tănăsescu.

Preotul constănțean Eugen Tănăsescu a fost surprins de furtună pe munte, în Parâng, și a fotografiat "Fenomenul Gloria"
Sursa foto: Eugen Tănăsescu / Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   14:04

Acesta a fost surprins de furtună în Parâng și a realizat mai multe fotografii incredibile, relatează jurnalul.ro, conform Antena 3 CNN.

În fotografiile realizate de preotul Tănăsescu se observă o siluetă umană în interiorul unui curcubeu, pe un nor.

Citește și: Un semn spectaculos a apărut pe cer în timpul vizitei Papei Francisc în Ungaria

Conform specialiștilor, preotul și-a fotografiat propria proiecție în cadrul unui fenomen natural rar, numit "Efectul Gloria" și care se produce pe crestele munților.

"Efectul Gloria" sau "Spectrul Brocken" apare în direcția opusă Soarelui, atunci când persoana care "furnizează" silueta de pe cer se află pe munte, deasupra unui strat de nori.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a postat un mesaj explicativ, după ce a fotografiat "Efectul Gloria".

"Când furtuna cu trăsnete te prinde pe creste, singura scăpare e rugăciunea făcută ascuns sub pietrele Domnului de prin jur. După ce te aude, Dumnezeu pune o pauză și îți îmbracă umbra cu un curcubeu. Semn că ar fi bucuros să pleci mai repede, că are treabă. Iar după ce ai părăsit locul și ajungi la loc sigur, reia furtuna de unde rămăsese...", a scris Tănăsescu pe Facebook.

El a continuat cu o serie de sfaturi pentru drumeții care iau calea muntelui pe timp de furtună.

Când furtuna cu trăsnete te prinde pe creste, singura scăpare e rugăciunea făcută ascuns sub pietrele Domnului de prin...

Publicată de Eugen Tănăsescu pe Miercuri, 12 iulie 2023

"De aici, câteva învățăminte științifice și duhovnicești așa, la cald...

  1. Urci pe vârfuri? Stai cu ochii pe prognoze. Dacă se anunță ploi, nu mai urci. Fără negocieri. Mila lui Dumnezeu nu e monedă de schimb.
  2. Uneori, prognozele ratează. La munte vremea se schimbă uneori așa de repede, că nu ai timp să revii de unde ai început (mai ales dacă ești la kilometri de bază). Dacă vezi că se schimbă rapid și auzi tunete, caută urgent niște pietre ca un adăpost, ceva mai în jos de creastă. Nimeni nu vrea să fie pe post de paratrăznet pe creste. Și NU aștepta să înceapă ploaia. Dacă tună, e deja prin jur. Dar pe loc ud ai șanse de a aluneca și cădea dureros.
  3. Recomandabil adăpostul să fie cu fața în sens invers de unde bate vântul (Vânt zic? Glumesc. Furtună. Are 70-100 km/h). Altfel te murezi, toată ploaia va veni fix spre tine. Că la furtună ploaia nu cade normal, te mitraliază pe orizontală.
  4. Stai acolo, în rugăciune, să nu pice vreun trăsnet prin jur. Nu e bine pentru urechi dacă pică pe lângă tine. 
  5. Chiar dacă nu-ți place rugăciunea, roagă-te. Panica ce vine firesc, odată cu bubuielile furtunii, nu te va ajuta. Rugăciunea, da!
  6. După ce trece toată zarva, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru ajutor",

se încheie postarea preotului Tănăsescu, conform sursei citate.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close