Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Schimbările climatice sunt de vină. Am inventat totul!" | Misterul persistă după falsul viral cu "peștele-gorila" din Algeria care vine pe uscat să depună ouă

"Schimbările climatice sunt de vină. Am inventat totul!" | Misterul persistă după falsul viral cu "peștele-gorila" din Algeria care vine pe uscat să depună ouă

O fotografie cu un bărbat care a prins, aparent, o creatură gigantică având coadă de pește și cap de maimuță, a făcut valuri pe rețelele de socializare înainte de a fi denunțată drept fals.

"Schimbările climatice sunt de vină. Am inventat totul!" | Misterul persistă după falsul viral cu "peștele-gorila" din Algeria care vine pe uscat să depună ouă
Sursa foto: captură foto Twitter / Daily Star
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   10:53

Misterul originii fotografiei persistă însă, relatează presa tabloidă din Marea Britanie.

La originea farsei se află Mike Holston, un specialist în animale exotice de la o grădină zoologică din Miami, statul american Florida.

El a distribuit o fotografie cu un bărbat aflat pe un ponton sau pe puntea unei ambarcațiuni, care ține, cu ambele mâini, creatura monstruoasă pe care ar fi pescuit-o în Trinidad.

Citește și: O femeie i-a dat "bani de rachetă" unui fals astronaut de pe Staţia Spaţială, care a minţit-o că o ia de soţie, dar nu are cum să ajungă pe Pământ

"O minunată fotografie a peștelui-gorilă algerian! Este un mascul adult care, de obicei, ajunge la aproximativ 3-4 picioare (cca 1,2 metri, n.r.), însă  acest exemplar a mâncat pui de balenă în timpul iernii și a ajuns la dimensiuni maxime!"

Potrivit farsorului, "peștii-gorilă" depun 34 de ouă pe uscat și își schimbă culoarea în roșu aprins în timpul sezonului de împerechere, pentru a atrage partenerele.

Holston a plusat cu detalii care stârnesc ilaritatea.

"Se deplasează în grupuri, doar în septembrie, când El Nino atinge viteza maximă. Pot trăi până la 13 ani, dar, dacă sunt circumciși, pot trăi până la 48 de ani!", a insistat el.

Naturalistul și-a îndemnat urmăritorii de pe internet să distribuie "mai multe fapte" în legătură cu presupusul monstru marin.

"Peștii-gorilă algerieni", de negăsit cu motoarele de căutare

Farsa a avut succes, numeroși internauți grăbindu-se să vină cu "fapte" care mai de care mai fanteziste.

Un utilizator a susținut că peștele-gorilă poate viețui atât în mediu marin, cât și pe uscat, fiind capabil să respire aer.

Un altul a "confirmat" originea algeriană a creaturii și a opinat că aceasta ar fi rezultatul schimbărilor climatice, înainte de a adăuga: "tocmai am inventat prostia  asta".

Au existat, de asemenea, destui internauți care s-au arătat nedumeriți de faptul că motoarele de căutare nu întorc alte rezultate despre "peștii-gorilă algerieni".

Originea reală a fotografiei rămâne neclară, în contextul în care imaginile fost distribuite masiv pe mai multe rețele de socializare, notează presa din Regatul Unit.

×
Subiecte în articol: pește-gorilă Algeria Mike Holston farsa
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close