Antena 3 CNN Actualitate Interlopul care a comandat uciderea fostului cuscru al lui Adrian Minune, adus cu mascații pe Aeroportul Otopeni

Interlopul care a comandat uciderea fostului cuscru al lui Adrian Minune, adus cu mascații pe Aeroportul Otopeni

Interlopul care a comandat uciderea fostului cuscru al lui Adrian Minune a fost adus cu mascaţii la Aeroportul Otopeni.

Interlopul care a comandat uciderea fostului cuscru al lui Adrian Minune, adus cu mascații pe Aeroportul Otopeni
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    03 Aug 2022   •   08:42

Anton Ioan zis şi "Împăratul" a fost prins în Irlanda, unde conducea o grupare specializată în obţinere de bani prin santaj şi violenţă.

El este acuzat acum şi de instigare la omor, instigare la tentativă de omor şi instigare la tâlhărie, toate în formă calificată.

157 de ani de închisoare pentru moartea lui Virgil Buşă, fostul cuscru al lui Adrian Minune

Cei nouă inculpaţi în dosarul asasinatului la comandă comis împotriva lui Virgil Buşă, fostul cuscru al lui Adrian Minune, au fost condamnaţi la un total de 157 de ani de închisoare.

Interlopii judecaţi pentru moartea lui Virgil Buşă, în anul 2014, în Irlanda, şi-au aflat pedepsele, însă decizia instanţei nu este încă definitivă.

Astfel, cei nouă au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru asasinatul la comandă a fostului cuscru al lui Adrian Minune, respectiv tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei lui Adrian Minune, Carmen.

Pedespele primite de interlopi sunt următoarele:

  • Liviu Bîrligea - 9 ani şi 10 luni de închisoare;
  • Mihai Ionuţ Mărtinaş - 30 de ani de închisoare;
  • Gabriel Nicu Păunescu - 19 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Corneliu Vârlezeanu - 19 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Ionuţ Păuc - 19 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Nicolae Stanca - 20 de ani şi 2 luni de închisoare;
  • Bogdan Ionuţ Şuşcă - 19 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Ioan Bizău - 19 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Bogdan Marius Danci - 19 ani şi 6 luni de închisoare.

Virgil Buşă, fostul cuscru al lui Adrian Minune, asasinat la comandă în Irlanda

Crima pentru care interlopii au fost condamnaţi la 157 de ani de închisoare s-a produs în luna aprilie a anului 2014, în Irlanda, acolo unde Virgil Buşă se stabilise şi făcea parte dintr-o grupare care încerca să controleze piaţa de prostituţie.

Potrivit anchetatorilor, Anton Ioan, zis şi "Împăratul", liderul unei grupări care voia să controleze activităţile infracţionale, ar fi avut un conflict cu Virgil Buşă şi i-a cerut o taxă de protecţie de 350 de lire la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse din Bucureşti să se prostitueze într-un oraş din Irlanda.

Tatăl lui Franco, fostul iubit al lui Carmen, fiica lui Adrian Minune, a refuzat şi astfel a pornit un război.

"La data de 09.04.2014, suspectul A. I i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuț, precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locația unde se află victima, modul în care urmează să acționeze şi a pus la dispoziție  armele cu care să exercite actele de violență. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării 'să-l facă tocăniță' și să exercite acte de violență asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei", se arată în comunicatul emis de procurorii DIICOT la momentul reţinerii interlopilor.

După ce au pus la punct totul, interlopii l-au supravegheat pe Virgil Buşă şi apoi au intrat înarmaţi peste el în casă.

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aproximativ în perioada 09.04.2014, ora 12.00 – 10.04.2014, ora 01.00, o persoană de sex bărbătesc, ce locuia la parterul blocului în care locuia victima, le-a acordat sprijin inculpaților și suspecților, respectiv le-a pus la dispoziție apartamentul pentru ca autorii să o supravegheze pe victimă.

Astfel, la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00,  inculpaţii împreună cu alţi suspecți, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violență (cu răngi și cuțite) asupra victimei și asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)  sustrăgând totodată din locuință mai multe bunuri ce îi aparțineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil și  un rucsac", au precizat procurorii DIICOT.

Pentru a scăpa cu viaţă, Virgil Busă a sărit de la balconul apartamentului și a cerut ajutorul vecinilor din apartamentul de la parterul blocului, unde erau, de fapt, complicii agresorilor.

"Victima a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violență asupra victimei până când aceasta nu a mai strigat și nu mai prezentat semne că este conștientă. Ulterior, victima a fost transportată la un spital din orașul Dublin,  însă ca urmare a actelor de violență ce i-au  provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat", au menționat procurorii DIICOT.

×
Subiecte în articol: interlop Adrian Minune Virgil Buşă
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close