Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii puternice, în Mexic şi Filipine: Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa

Inundaţii puternice, în Mexic şi Filipine: Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa

Inundaţii puternice, în Mexic şi Filipine: Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa
28 Sep 2009   •   15:19


Două râuri au ieşit din matcă şi au inundat mai multe oraşe din Mexic. Precipitaţiile abundente au făcut ca nivelul râurilor să crească, iar apele să se reverse în oraşele din apropiere. Străzile sunt impracticabile, iar echipajele de salvare se folosesc de bărci pentru a ajunge la sinistraţi şi a-i salva din calea apelor.

Meteorologii nu au veşti bune pentru localnici. Ploile vor continua. Oamenii au fost avertizaţi că riscul producerii altor inundaţii este foarte mare.

O situaţie mult mai gravă se înregistrează în Filipine, unde 100 de oameni au murit şi mulţi alţii sunt daţi dispăruţi, în urma inundaţiilor provocate de o furtună tropicală.

Furtuna tropicală Ketsana a adus cu ea cele mai abundente ploi din ultimii ani. Autorităţile se luptă de zile întregi pentru a salva vieţile miilor de sinistraţi. În unele regiuni, inundaţiile au provocat alunecări de teren. Localităţi întregi sunt acoperite de noroi.

Sute de drumuri sunt în continuare blocate. Alimentarea cu electricitate a fost oprită în zonele afectate. Furtuna Ketsana va ajunge în următoarele zile în China.

Antena 3


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close