Antena 3 Actualitate Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

21 Feb 2020   •   16:03
Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate
Sursa foto: Antena 3

Se va lucra într-un ritm mai lent pentru Dacia eletrică la Mioveni. Conducerea Uzinei a anunțat că amână o investiție din cauza problemelor actuale de pe piața auto. Sindicaliștii spun că asta va însemna o avansare mai grea a lucrărilor pentru următoarele modele. Mai mult, angajații nu vor mai munci în weekenduri cum obișnuiau, ci de luni până vineri.

Piaţa auto a fost în prăbuşire în luna ianuarie la nivel european, astfel încât inmatricularile au scazut cu 10%, iar în cazul Dacia cu peste 30%. pentru angajați.

Grupul Renault a decis, în schimb, să rea­lize­ze numai investiţiile legate de procesul actual de produc­ţie, nu şi extinderea capacităţii uzinei de la Mioveni ce urma să fie realizată ca parte a unei investiţii totale de 100 milioane euro.

Chiar şi aşa, aducerea Uzinei de la Mioveni la nivelul necesar producerii de maşini electrice se va face într-un ritm mai lent. Deocamdantă se pregătesc secțiile Montaj, Presaj sau Vospitorie.

Investiţiile care au fost acum suspendate la Dacia ar fi trebuit să crească producţie de la 350.000 la 406.000 de unităţi anual.

Potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar, prin eliminarea a 50.000 de noi maşini, practic România pier­de afaceri şi exporturi esti­mate la 750 de milioane de euro, luând în calcul un preţ mediu de piaţă de 15.000 de euro.

Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

×
Subiecte în articol: uzina dacia Mioveni Dacia

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close