Antena 3 CNN Actualitate Ioana Mihăilă: Guvernul va propune renunțarea la mască în spațiile deschise neaglomerate

Ioana Mihăilă: Guvernul va propune renunțarea la mască în spațiile deschise neaglomerate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat miercuri seara, că măsura renunţării la purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise neaglomerate va putea fi propusă de guvern de luna viitoare, în contextul în care România este pe o pantă descendentă în cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Ioana Mihăilă: Guvernul va propune renunțarea la mască în spațiile deschise neaglomerate
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    13 Mai 2021   •   14:45

"De exemplu, purtarea măștii în spațiile deschise, neaglomerate, este o situație în care riscul de transmitere este unul redus. Și atunci, probabil, aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. 

Am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în zonele în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori. 

Mihăilă: În staţiile RATB sau la evenimente sportive, purtăm masca

La evenimentele sportive, de exemplu, chiar dacă este spațiu în aer liber, există un risc mai mare de transmitere din cauza prezenței mai multor spectatori, acolo se va recomanda purtarea măștii. Sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate", a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, potrivit europafm.ro.

Măsura vine după ce cazurile de COVID la noi în ţară scad, iar rata de infectare continuă să scadă şi în București. Joi, spre exemplu, a ajuns la 1,3 la mia de locuitori și, pentru că trendul este descendent, sunt așteptate noi măsuri de relaxare.

"Suntem pe pantă descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat. Ar fi prematur să spunem asta. 

E o legătură între numărul de persoane care se vaccinează și incidență. Este foarte clar că trebuie să ne vaccinăm într-o cât mai mare proporție, așa încât incidența să fie menținută scăzută", a continuat şefa de la Sănătate.

Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie pentru a treia zi la rând

Rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă în București, astfel că joi a ajuns la 1,3 la mia de locuitori, menţinând trendul descendent.

Rata de infectare de 1,3 la mia de locuitori este cea mai mică rată de infectare înregistrată din octombrie până în prezent.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

Mihăilă anunţă câţi români au murit, de fapt, de COVID: "Diferenţe de raportare de până la 500 de cazuri la unele spitale"

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat joi, că s-au constatat diferențe la decesele COVID între cifrele raportate de diferitele baze de date care au transmis numărul de decese. Astfel, potrivit concluziilor raportului privind raportarea deceselor COVID, sunt diferenţe de până la 500 de cazuri mai puţin la unele spitale.

Ministrul Sănătăţii a dezvăluit, joi, că cifrele sunt şi cu 500 de decese mai puţin, în cazul spitalelor care au dus greul pandemiei. În acest caz, Ioana Mihăilă a cerut DSP-urilor clarificări referitoare la diferenţele de raportare.

În plus, comisia recomandă şi actualizarea deceselor din aplicaţia Corona-forms.

Câte decese de COVID au fost raportate

INS - 16.792
Spitale - 26.106
Corona Forms - 16.120
Ministerul Sănătăţii - 18.948
Comunicare oficială 1 ianuarie - 15.841 
Sursa: declaraţie a ministrului Sănătăţii

×
Subiecte în articol: Ioana Mihăilă masca protectie mască
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close