Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: „Guvernul trăiește într-o lume paralelă. Creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis”

Iohannis: „Guvernul trăiește într-o lume paralelă. Creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis”

Iohannis: „Guvernul trăiește într-o lume paralelă. Creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis”
Sursa foto: foto- presidency.ro
15 Mar 2019   •   12:48

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat Guvernul pe motiv că nu a mărit pensiile românilor, așa cum a promis în programul de guvernare. Iohannis i-a atras atenția premierului Dăncilă că „pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis”. 

„În legătură cu pensiile constat că la Guvern se trăiește într-o lume paralelă. Nu doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat. Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare. Da, acela. Din scoarță în scoarță. Acolo scrie clar că în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 de lei, iar în 2019 va fi 1.265 de lei. Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 de lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare, este 1.100 de lei.

Citiți și Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului de stat

Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer, nu știu dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul. Deci pentru anul 2019 creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis și doar pe ultimul trimestru. Iar ceea ce numiți dumneavoastră creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor. Acesta e adevărul cu pensiile promise și mărite”, a adăugat președintele. 

Iohannis: „Guvernarea PSD a eșuat”

„Întotdeauna alții, nu cei din PSD sunt de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. În realitate, toată guvernarea pesedistă din ultimii doi ani e o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru guvernarea românească. Sau mai bine spus, guvernarea PSD a eșuat”. 

Citiți și Președintele Iohannis, declarații despre bugetul pe 2019: „PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității”

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close