Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis, declarații despre bugetul pe 2019: „PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității”

Președintele Iohannis, declarații despre bugetul pe 2019: „PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității”

Președintele Iohannis, declarații despre bugetul pe 2019: „PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
15 Mar 2019   •   12:36

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în legătură cu bugetul pe anul 2019. Președintele i-a criticat pe cei din PSD pentru că au „picat și ultimul test al responsabilității” și au retrimis Legea bugetului fără vreo modificare. 

„PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi. Atât a alocat PSD-ul în Parlament pentru reeximanarea unui proiect atât de important pentru țară”, a declarat Iohannis. 

Președintele a afirmat faptul că refuzul PSD de a modifica legea bugetului va avea efecte negative asupra economiei. 

„Este, nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voință refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie resimțite de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale”. 

„Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea prețuri majorate, noi taxe și impozite, deficite și dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”. 

Iohannis a mai spus că întârzierea privind bugetul pe 2019 a fost cauzată de faptul că Guvernul l-a trimis pentru dezbateri cu trei luni mai târziu decât prevedea legea. 

„Degeaba încearcă PSD să găsească țap ispășitor când, de fapt, bugetul a fost întârziat doar pentru că Guvernul l-a aprobat și l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de trei luni de zile față de termenul prevăzut de lege. Majoritatea pesedistă, interesată mai degrabă de cumetrii poitice și de lupta împotriva justiției, demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce privește finațele publice și situația economică a României”.

„Exemplul ordonanței 114 ne arată că această guvernare este toxică pentru stabilitatea economică și financiară a României și pentru bunăstarea populației, în același timp, populație care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenței și imposturii PSD-ului. Experimentele unor așa-ziși vizionari din PSD amenință viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care e bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism în discursuri populiste categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu e deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu acești oameni”.  

Președintele României a mai criticat Guvernul că nu a mărit pensiile românilor, așa cum a promis în programul de guvernare. Iohannis i-a atras atenția premierului Dăncilă că „pentru anul 2019 creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis”. 

„În legătură cu pensiile constat că la Guvern se trăiește într-o lume paralelă. Nu doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat. Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare. Da, acela. Din scoarță în scoarță. Acolo scrie clar că în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 de lei, iar în 2019 va fi 1.265 de lei. Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 de lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare, este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer, nu știu dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul. Deci pentru anul 2019 creșterea pensiilor este doar la un sfert din ce ați promis și doar pe ultimul trimestru. Iar ceea ce numiți dumneavoastră creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor. Acesta e adevărul cu pensiile promise și mărite”, a adăugat președintele. 

Iohannis: „Guvernarea PSD a eșuat”

„Întotdeauna alții, nu cei din PSD sunt de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. În realitate, toată guvernarea pesedistă din ultimii doi ani e o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru guvernarea românească. Sau mai bine spus, guvernarea PSD a eșuat”. 

Preşedintele Iohannis şi-a declarat susţinerea pentru campania ''România vrea autostrăzi''. El a transmis românilor care îşi vor înceta activitatea timp de 15 minute la ora 15 în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor că se află alături de ei.

„Iar în legătură cu protestul care se desfășoară astăzi, la ora 15, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei și eu”. 

 

×
Parteneri
Caz revoltător în București! Elev de 8 ani, violat de două ori
x close