Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre situația din Ucraina: "Riscurile la adresa securității europeane încă sunt critice"

Klaus Iohannis, despre situația din Ucraina: "Riscurile la adresa securității europeane încă sunt critice"

Klaus Iohannis a transmis pe o rețea de socializare un mesaj legat de situația din Ucraina. Președintele spune că a reiterat sprijinul puternic al României pentru suveranitatea țării vecine, integritatea teritorială și pentru dreptul său de a decide asupra aspirațiilor sale europene și euro-atlantice.

Klaus Iohannis, despre situația din Ucraina: "Riscurile la adresa securității europeane încă sunt critice"
de Dana Musceleanu    |    17 Feb 2022   •   16:20

Riscurile la adresa securității europeane încă sunt critice, transmite, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis

„Riscurile la adresa securității europeane sunt încă critice. Trebuie să ne continuăm coordonarea eficientă și să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporește securitatea întregii zone euro-atlantice”, a scris Iohannis.

Președintele României a participat, joi, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei.

Mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniți de Rusia.

Reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariția unor incidente de-a lungul liniei de de demarcație dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniți de Rusia și teritoriile unde se află forțele guvernamentale.

×
Subiecte în articol: Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close