Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu: Nu primesc lecţii de la unii care s-au ghiftuit după Revoluţie

Ion Iliescu: Nu primesc lecţii de la unii care s-au ghiftuit după Revoluţie

Ion Iliescu: Nu primesc lecţii de la unii care s-au ghiftuit după Revoluţie
10 Dec 2010   •   15:11

Ion Iliescu a susţinut vineri un discurs în cadrul Congresului extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Fostul preşedinte a declarat că nu are de ce să se ruşineze în faţa românilor, pentru că în jurul său nu au fost promovate persoane corupte. Iliescu a subliniat că nu primeşte lecţii de la unii care „s-au ghiftuit” după Revoluţia din decembrie 1989.

„Nu am pentru ce să mă ruşinez în ceea ce priveşte conduita mea, implicarea mea totala si fără interese meschine ascunse. Sunt unii care au obrăznicia să-mi dea lecţii. (...) Vorba românului, mai bine sărac şi cinstit decât să mă îmbogăţesc pe căi necinstite. Şi îmi dau lecţii cei care s-au ghiftuit, oameni ca Stoica (Valeriu, n.r.), biroul lui de avocatură s-a îmbogăţit pe procese de adopţii şi spune că în jurul meu în jurul meu s-au format corupţi. Nu poate un om să determine, din acest punct de vedere, comportarea tuturor”, a subliniat liderul de onoare al PSD.

Declaraţiile fostului preşedinte vin după ce, joi, a fost acuzat că ar fi semnat un decret prin care ar fi fost comutată pedeapsa capitală a soţilor Ceauşescu în detenţie pe viaţă.

 
Fragment din discursul lui Ion Iliescu

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu revolutie Congres
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close