ÎPS Calinic le interzice preoților din Suceava să mai ceară bani pentru serviciile religioase

de Gabriel Dano    |    23 Feb 2021   •   23:04
ÎPS Calinic le interzice preoților din Suceava să mai ceară bani pentru serviciile religioase foto: Basilica

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, le-a cerut tuturor preoților din subordinea sa să nu mai ceară bani credincioșilor pentru serviciile religioase.

Înaltul prelat le-a trimis tuturor preoților din Suceava încă de pe 14 august 2020 o circulară prin care a interzis impunerea de taxe pentru serviciile religioase. ÎPS Calinic a reamintit acest fapt într-un dialog purtat zilele acestea cu credincioșii, scrie Monitorul de Suceava.

„În fapt, întărea Hotărârea Sfântului Sinod nr. 12.183 din 18 decembrie 2017, hotărâre care face referire la contribuţiile benevole ale credincioşilor şi taxele din parohii”, spune ÎPS Calinic.

În acest fel, ierarhul îi răspunde unui credincios care l-a întrebat dacă „s-a dat vreo circulară adresată tuturor preoților din eparhie privind interzicerea impunerii taxelor pentru serviciile religioase? (cât și gratuitate oferită pentru cei săraci)”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close