Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19. "Am fost vaccinați de mici și mereu. Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal"

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19. "Am fost vaccinați de mici și mereu. Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal"

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a anunțat că se va vaccina anti-COVID, îndemnând pe credincioși să se informeze despre vaccinare doar din surse oficiale, pentru a nu cădea victime ale dezinformării.

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19. "Am fost vaccinați de mici și mereu. Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal"
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   19:40

Subliniind din start că vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie, înaltul ierarh BOR a îndrumat oamenii spre site-ul vaccinare-covid.gov.ro "cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea".

"Cei care se erijează în atoateștiutori, să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19" - se arată în  mesajul ierarhului postat pe contul oficial de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Desigur că mă voi vaccina

ÎPS Calinic a anunțat că se va vaccina atunci când îi va veni rândul și a subliniat normalitatea unui asemenea demers. 

"Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență.

De ce trebuie să ne vaccinăm?

Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu, contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19, are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea".

„Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră”

Ierarhul BOR a ținut să laude munca celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare: „Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă şi se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat”.

De asemenea, Calinic Argeșeanul i-a îndemnat pe credincioși să respecte și măsurile și recomandările dispuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului: „Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,'că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!' să slujească la însănătoşirea omenirii!”.

 

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Calinic
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close