Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: "Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm. Nici vorbă, nu se schimbă nimic"

ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: "Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm. Nici vorbă, nu se schimbă nimic"

Arhiepiscopul Tomisului a declarat marți că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez. Procedurile apar în Sfintele Canoane, spune Teodosie, drept urmare acestea nu pot fi modificate oricum.

o_1etht7ljh11cb1rfk3b31hdg14vab.jpg
de Mia Lungu    |    02 Feb 2021   •   20:10

Patriarhia a anuntat, luni, ca exista posibilitatea ca preotul sa nu il scufunde complet pe bebelus in cristelnita, ci doar sa ii toarne apa pe crestet. Intrebat de reporterul Antena 3 ce parere are despre initiativa de schimbare a ritualului pentru botez, ÎPS Teodosie s-a declarat impotriva.

"Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. 

Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic." a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Prima măsură luată de BOR, după cazul bebeluşului din Suceava care a murit după botez

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluş din Suceava şi-a pierdut viaţa este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor spunea luni că după ce se vor stabili circumstanţele în care a avut loc tragedia se vor decide şi măsurile necesare a fi impuse.

Cazul bebeluşului din Vaslui, care a murit în urma scufundării în cristelniță la botez, se soldează cu un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Dosarul exista, însă acum, în urma decesului copilului, a fost schimbată încadrarea faptei. Astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă, în prezent fiind de ucidere din culpă, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

 

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie biserica botez bebelus mort
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close