Antena 3 CNN Actualitate Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. Câţi bani va primi artista

Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. Câţi bani va primi artista

Irina Loghin se numără printre foştii parlamentari care îşi vor recupera pensia specială, după ce procesul s-a plimbat pe la mai multe instanţe.

Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. Câţi bani va primi artista
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    06 Iul 2022   •   09:38

Un număr de 67 de foşti parlamentari au câştigat la Tribunalul Bucureşti, într-un proces colectiv, recuperarea pensiilor speciale pierdute în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament, potrivit stiripesurse.ro.

Anul trecut, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă pe 5 mai Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională.

Între timp, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Irina Loghin a fost deputat şi senator PRM, în perioada 2000-2008.

Când se aplică efectele hotărârii CCR 

Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

"Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României - Camera Deputaţilor şi Parlamentul României - Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. 

Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare", se arată în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

Potrivit datelor din 2021, cântăreața primește lunar suma cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, pensie pentru patru ani de mandat.
 

×
Subiecte în articol: Irina Loghin pensie speciala
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close