Antena 3 CNN Actualitate ITM spune că a fost încălcată legea în cazul muncitorilor prinşi sub pământ: "Dosarul va merge la Parchet"

ITM spune că a fost încălcată legea în cazul muncitorilor prinşi sub pământ: "Dosarul va merge la Parchet"

Măsurile de protecţie nu au fost respectate, în cazul muncitorilor prinşi sub un mal de pământ, lângă Biblioteca Naţională din Bucureşti, spune ITM, în exclusivitate pentru Antena 3.

ITM spune că a fost încălcată legea în cazul muncitorilor prinşi sub pământ: "Dosarul va merge la Parchet"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2021   •   13:29

În acest caz, nu existau acei stâlpi de protecţie necesari în astfel de lucrări, spun reprezentanţii ITM.

"Dosarul original se va înainta către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3. Aceasta este procedura cercetării. 

Din ce au putut să constate colegii noştri la faţa locului, evenimentul nu s-ar fi putut întâmpla dacă erau asigurate, în totalitate, măsurile de sprijinire a malurilor", a declarat Constantin Bujor, inspector-şef la ITM Bucureşti, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

ITM: "Au fost încălcate regulile de securitate şi sănătate în muncă"

"Pentru sprijinirea malurilor, articolul 349 din lege, Codul de Procedură Penală, prevede o sancţiune de la 5.000 - 10.000 lei.

Au fost încălcate regulile de securitate, sănătate în muncă din noul cod de procedură penală, se poate stabili o sancţiune de natură penală", a adăugat reprezentantul ITM.

Managerul firmei şi şeful de şantier au fost audiaţi de Poliţie şi este deschis un dosar pentru ucidere din cultpă, după moartea celor doi muncitori.

Acuzațiile muncitorilor de la Biblioteca Națională: Fără minimă protecție pe șantierul morții

Muncitorii acuză că ar fi fost obligați să muncească și atunci când termometrele au arătat 42 de grade.

Procurorii au început deja audierile în acest caz.

Ancheta este încă la început, iar o primă neregulă ar fi aceea că malul de pământ nu a fost asigurat în timpul lucrărilor.

Anchetă şi dosar penal în cazul muncitorilor îngropaţi de vii

Anchetă şi dosar penal după tragedia din centrul Capitalei, unde doi muncitori au murit, iar alţi patru au ajuns la spital.

Un mal de pământ s-a surpat peste ei, în timp ce lucrau la consolidarea drumului de acces către Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională. Anchetatorii vor stabili pe cine vor chema la audieri în acest caz.

Muncitorii lucrau în zona Bibliotecii Naționale din București în momentul în care un mal de pământ s-a prăbușit peste ei.

Mai mulți muncitori, prinși sub un mal de pământ lângă Biblioteca Națională din București. Doi bărbați au decedat

Un mal de pământ s-a prăbușit, luni, peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, în Capitală. Patru muncitori au fost răniți și doi au murit, în urma tragicului incident.

Dintre cei cinci muncitori prinși sub dărămături, trei au fost răniți și doi au decedat. Cele două victime aveau 50 și respectiv 55 de ani. 

Două dintre persoanele rănite, având vârstele de 50 și 53 de ani, au ajuns la Spitalul Universitar, iar alte două, cu vârste de 33 și respectiv 34 de ani, la Spitalul Floreasca. 

×
Subiecte în articol: muncitori Biblioteca Națională
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close