Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase, PREZENŢI în noul complet de judecată pentru fostul premier

Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase, PREZENŢI în noul complet de judecată pentru fostul premier

Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase, PREZENŢI în noul complet de judecată pentru fostul premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2013   •   11:06

Contestaţia în anulare depusă de avocaţii lui Adrian Năstase va fi judecată în 14 ianuarie de unii dintre judecătorii care l-au condamnat pe fond pe fostul premier.

La Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, în completul de cinci judecători, care ar urma să soluţioneze contestaţia în anulare a lui Năstase, există doi magistraţi care l-au judecat şi pe fond.

Deşi cei doi magistraţi au depus cereri de abţinere în acest caz, miercuri, cererile acestora au fost respinse.

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. El a fost condamnat definitiv în 20 iunie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul "Trofeul calităţii" şi ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanţa a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close