Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii decid dacă Popoviciu, Şerban şi Pitcovici vor fi arestaţi sau judecaţi în libertate

Judecătorii decid dacă Popoviciu, Şerban şi Pitcovici vor fi arestaţi sau judecaţi în libertate

Judecătorii decid dacă Popoviciu, Şerban şi Pitcovici vor fi arestaţi sau judecaţi în libertate
Sursa foto: pupiu popoviciu
01 Apr 2009   •   11:15

Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, ofiţerul DGA, Petru Pitcovici şi omul de afaceri, Puiu Popoviciu află miercuri dacă vor fi cercetaţi în liberate. Un nou termen al recursului înaintat de procurorii DNA la decizia de cercetare în libertate a celor trei se judecă la Înalta Curte de Justiţie din Capitală. Decizia de miercuri a judecătorilor va fi una definitivă.

La termenul de judecată de miercuri, Petre Pitcovici a negat că i-ar fi solicitat lui Ion Motoc să dea o soluţie de neîncepere a urmării penale faţă de omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi Ion Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti. În plus, el a spus că a auzit pentru prima oară de numele lui Popoviciu de la fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban.

Potrivit procurorilor DNA, Puiu Popoviciu ar trebui arestat pentru că, spun ei, reprezintă un pericol public şi ar putea influenţa ancheta. Procurorii au cerut judecătorilor să dicteze arestarea omului de afaceri, pentru ca acesta să nu mai aibă contact cu cei care intrumentează cazul.

Înainte de intrarea în sala de judecată, Popoviciu a declarat că nu înţelege de ce se insistă pe tema arestării sale şi consideră că există o miză în tot acest caz, pe care ar trebui să o aflăm de la procurorii DNA.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu este anchetat, totodată, într-un alt dosar la DNA. Acesta a fost reclamat pentru modul în care a devenit proprietarul Casei Doina.

Cel care a depus plângerea este avocatul Marian Şatalan, care susţine că îi reprezintă pe adevăraţii proprietari. Acesta a refuzat însă să facă publice numele clienţilor săi.

Avocatul a explicat că Popoviciu a devenit proprietar al Casei Doina în anul 2005, iar în acest fel i-a împiedicat pe adevăraţii moştenitori ai imobilului să intre în posesia lui.

Acuzaţiile formulate împotriva lui Popoviciu sunt de fals şi uz de fals, a mai spus avocatul Marian Şatalan.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu arest
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close