Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din locuitorii orașului Bușteni, rămași fără apă potabilă după inundațiile din zonă

Jumătate din locuitorii orașului Bușteni, rămași fără apă potabilă după inundațiile din zonă

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunţat abonaţii din oraşul Buşteni, că, din cauza ploilor torenţiale ce au provocat aluviuni în captarea de apă de suprafaţă Valea Azugii, mai multe cartiere au rămas, duminică, fără apă potabilă.

Jumătate din locuitorii orașului Bușteni, rămași fără apă potabilă după inundațiile din zonă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Aug 2021   •   16:35

Mircea Corbu, primarul din Bușteni, a oferit detalii, la Antena 3, despre situația din oraș și timpul necesar rezolvării problemei de alimentare cu apă potabilă a populației.

"Se curață bazinele, se dezinfectează și în câteva ore se va da drumul la apă. Mă refer la calitatea apei. Noi am dus ap[ pe fiecare cartier, am asigurat apă potabilă pe fiecare cartier. Patru tone de apă."

UPDATE 22:30

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă reluarea furnizării apei potabile pentru abonaţii din oraşele Azuga și Bușteni, din seara zilei de 29 august 2021, începând cu orele 22.00. Facem precizarea că pentru utilizatorii situați la capetele de rețea, termenul de reluare a furnizării apei potabile se va prelungi cu cel mult o oră, interval de timp necesar pentru umplerea și echilibrarea sistemului de alimentare cu apă.
Înainte de reluarea distribuţiei, au fost prelevate probe de apă, în vederea determinării gradului de potabilitate al acesteia, conform reglementărilor din Legea 458/2002 - Anexa 1.
Până la validarea calității apei prin rezultate de laborator și confirmarea încadrării în parametrii de potabilitate, se recomandă utilizarea apei pentru băut și gătit după 10 minute de fierbere prealabilă și, ulterior, răcire.
Containerele puse la dispoziție de societatea HIDRO PRAHOVA SA pentru utilizatorii din zonele afectate, ca sursă alternativă de apă potabilă, vor rămâne amplasate în următoarele locații:
Orașul Azuga:
- în fața sediului Primăriei orașului Azuga;
- în zona parc – Valea Azugii;
Orașul Bușteni:
- strada Victoriei și strada Panduri.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA precizează că monitorizează permanent calitatea apei potabile şi face în continuare eforturi pentru asigurarea furnizării în regim continuu, cu respectarea cerințelor legale.Totodată, societatea HIDRO PRAHOVA SA mulțumește abonaților pentru înțelegere și anunță că va reveni în continuare cu actualizări privind evoluţia situaţiei.

Comunicatul inițial:

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă abonaţii din oraşul Buşteni că, în condiţiile atmosferice actuale, cod portocaliu de ploi torenţiale ce au provocat aluviuni în captarea de apă de suprafaţă Valea Azugii, care alimentează Staţia de apă Azuga şi captarea Gura Diham, apa potabilă furnizată nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare, în această zonă fiind semnalat un nivel ridicat al turbidității.

Până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, potrivit Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicate restricţii în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații HIDRO PRAHOVA SA care locuiesc în următoarele zone din oraşul Bușteni:

Cartierele Zamora și Piatra Arsă, străzile Griviței, Sirenei, Mihai Eminescu și Prahovei.

Străzile Victoriei, Cezar Petrescu, Libertăţii şi Nestor Ureche

Până când situaţia va reveni la normal, societatea HIDRO PRAHOVA SA asigură apă potabilă prin utilizarea de containere tip IBC. Două dintre containere sunt amplasate în apropierea sediului Primăriei Buşteni, în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.

Alimentarea acestora este efectuată din surse alternative de apă potabilă, aflate în administrarea HIDRO PRAHOVA SA și răspunde cerințelor legislative – HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art.8  ).

Societatea noastră îşi cere scuze față de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi anunţă că se depun în continuare eforturi pentru asigurarea furnizării apei potabile în regim continuu, cu respectarea parametrilor de potabilitate. Înainte de reluarea distribuţiei, vor fi prelevate probe de apă, ce vor fi analizate în vederea asigurării gradului de potabilitate al acesteia, conform reglementărilor în vigoare.

Vom reveni cu actualizări privind evoluţia situaţiei.

×
Subiecte în articol: busteni locuitorii apa potabila inundatii
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close