Antena 3 CNN Actualitate Justiție CCR face lumină în privința audierii lui Kovesi în Parlament: Șefa DNA poate fi audiată, dar nu poate fi obligată să se prezinte

CCR face lumină în privința audierii lui Kovesi în Parlament: Șefa DNA poate fi audiată, dar nu poate fi obligată să se prezinte

CCR face lumină în privința audierii lui Kovesi în Parlament: Șefa DNA poate fi audiată, dar nu poate fi obligată să se prezinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iul 2017   •   20:57

Judecătorii CCR au motivat decizia cu privire la posibilitatea audierii șefei DNA, Laurei Codruța Kovesi, în comisiile parlamentare. 

Astfel, judecătorii au stabilit că, atât şefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cât și orice şef de instituţie poate fi audiat în comisiile speciale din Parlament, însă nu poate fi obligat să se prezinte în Parlament, potrivit dcnews.ro.

În ceea ce privește posibile plângeri penale în caz de absență, acestea pot fi depuse dacă persoanele care nu se prezintă la audieri sunt acuzate de fapte penale. 

În plus, judecătorii CCR au stabilit că o anchetă penală poate fi deschisă în paralel cu o comisie parlamentară care vizează aceleași fapte. 

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Citiți și Comisia parlamentară o reclamă pe Kovesi lui Toader, după ce a refuzat din nou să vină la audieri

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close