Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret din arest

15 Ian 2016   •   12:58

Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme pe care l-a avut Romania, a fost eliberat in secret din inchisoare la sfarsitul anului trecut. Israelianul a plecat din tara  si a petrecut sarbatorile de iarna impreuna cu familia sa, scrie cancan.ro.

Naor a fost arestat in 2010 la Paris si adus in tara, el avand de executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru trafic de arme. Barbatul, fost viceamiral al Israelului, a facut in ultimii ani mai multe cereri in instanta pentru a fi eliberat, insa acestea au fost respinse pe banda rulanta. Norocul i-a suras insa lui Shimon Naor la sfarsitul anului trecut, iar judecatorii i-au acceptat cererea.

În anii '90, Shimon Naor era un prosper om de afaceri. Avea o firmă deschisă în România şi dublă cetăţenie, româno-israeliană. Potrivit anchetatorilor, Shimon Naor a fost contactat de mai multe firme din ţări supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale.

Firma pe care o reprezenta în România avea ca obiect de activitate şi exportul de armament, astfel că avea contacte legale cu furnizorii români, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil şi Arsenalul Armatei. Pentru a obţine licenţe de export a armamentului, Naor a contrafăcut certificatele de destinaţie. Aşa a reuşit să exporte armament în ţări aflate sub embargou.
x close