Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret din arest

Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret din arest

Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret din arest
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Ian 2016   •   12:58

Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme pe care l-a avut Romania, a fost eliberat in secret din inchisoare la sfarsitul anului trecut. Israelianul a plecat din tara  si a petrecut sarbatorile de iarna impreuna cu familia sa, scrie cancan.ro.

Naor a fost arestat in 2010 la Paris si adus in tara, el avand de executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru trafic de arme. Barbatul, fost viceamiral al Israelului, a facut in ultimii ani mai multe cereri in instanta pentru a fi eliberat, insa acestea au fost respinse pe banda rulanta. Norocul i-a suras insa lui Shimon Naor la sfarsitul anului trecut, iar judecatorii i-au acceptat cererea.

În anii '90, Shimon Naor era un prosper om de afaceri. Avea o firmă deschisă în România şi dublă cetăţenie, româno-israeliană. Potrivit anchetatorilor, Shimon Naor a fost contactat de mai multe firme din ţări supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale.

Firma pe care o reprezenta în România avea ca obiect de activitate şi exportul de armament, astfel că avea contacte legale cu furnizorii români, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil şi Arsenalul Armatei. Pentru a obţine licenţe de export a armamentului, Naor a contrafăcut certificatele de destinaţie. Aşa a reuşit să exporte armament în ţări aflate sub embargou.




×
Subiecte în articol: arest
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close