Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Culisele eliberării-surpriză a fraților Tate. Interesele din spatele imperiului de milioane

Culisele eliberării-surpriză a fraților Tate. Interesele din spatele imperiului de milioane

Dincolo de glumițe și de tot felul de prostii spuse pe internet pentru a se da mari, în mod evident, frații Tate au dezvoltat o mega-rețea în România, cu venituri scurse în Dubai, unde vor beneficia de protecție până în pânzele albe.

Culisele eliberării-surpriză a fraților Tate. Interesele din spatele imperiului de milioane
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2023   •   13:46

Am văzut cu toții cum au sărbătorit frații Tate eliberarea din arestul la domiciliu după mai bine de opt luni.

Și, desigur, eliberarea, la fel ca arestarea în decembrie, s-a viralizat nu doar pe internet, dar și în toată presa mare mondială: de la BBC și SkyNews până în Statele Unite.

La urma urmei, pentru ei s-a deranjat și Parlamentul britanic și i-a cerut măsuri premierului Rishi Sunak

După opt luni de anchetă însă, plus o trimitere în judecată care îi putea ține pe frații Tate în arest în continuare, judecătorii i-au lăsat, deocamdată, în control judiciar.

În plus, dosarul nu a venit cu nicio mare revelație sau dovadă covârșitoare împotriva lor.

E adevărat că au rămas cu mașinile sechestrate până acum, dar cu buza umflată de la orice au încercat să găsească în Dubai.

Mai mult, nu s-a întâmplat mare lucru nici după descinderile cu fast la alți asociați de-ai lor.

Un exemplu este fostul luptător Vlad Obu care și el, de altfel, în 2021, în vară, a făcut înconjurul știrilor și a fost reținut după ce s-a filmat la Mamaia aruncând cu sticle și scaune în mașini parcate și în niște femei.

În plus, le spunea unor cerșetoare că le dă bani dacă își omoară copiii. A fost condamnat atunci la amendă penală, după ce în 2019 mai primise o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, însă fiind că a condus băut și fără permis;  adică se distra aproape nestingherit, până când să devină foarte mediatizat și foarte important cazul asociațiilor lui.

Informațiile pe surse sunt că procurorii DIICOT au intrat în vrie să strângă orice pentru ca acest caz să nu se prăbușească și să poată menține sechestrele asupra celor 10 imobile și 15 mașini de lux, chiar dacă n-au reușit să găsească și celebrii bolizi de peste două milioane de euro bucata, ce se află la adăpost în Dubai.

La fel și o mare parte din banii fraților Tate, ascunși într-o încrengătură de firme înființate în Emirate, unele dintre ele aflate pe numele unor asociați, inclusiv Abigail Tyson, femeia despre care se zice că are o fetiță cu Tristan Tate.

Cu un imperiu organizat pe mai multe paliere de câștig, toate pe internet, inclusiv cu blockchain-uri, NFT-uri și grupuri piramidale bazate pe contribuții lunare, ce totalizau, din anumite calcule, și peste 10 milioane de euro în fiecare lună, autoritățile române s-au concentrat numai pe afacerea de videochat, ce pare că este mărunțiș față de celelalte.

Un imperiu clădit într-un timp record - șase ani, fără ca nimeni din groaza de servicii secrete să îi observe.

Rămâne în continuare misterul primei rețineri din aprilie anul trecut, când frații Tate au sfârșit prin a sta doar 45 de minute la Poliție, după apelul de la Ambasada Statelor Unite.

Cei doi se lăudau că au posibilitatea de a ajunge la persoane importante din statul român, inclusiv până la premieri, și făceau mișto despre zvonurile că ar fi agenți ruși.

Dincolo de glumițe și de tot felul de prostii spuse pe internet pentru a se da mari, în mod evident, cei doi frați au dezvoltat o mega-rețea în România, cu venituri scurse în Dubai, unde vor beneficia de protecție până în pânzele albe.

Și este deja al treilea caz major, în care vorbim despre rețele uriașe operate din România, cu câștiguri de zeci de milioane prin scheme crypto și pe internet, în care autoritățile române nu au intrat pe fir decât când s-a dat semnalul din Statele Unite.

Sau, în alte cazuri, s-a așteptat până a murit interesul mediatic, iar afacerile au continuat nestingherite.

Dincolo de punctul comun al idilei cu Bianca Drăgușanu, cazul fraților Tate pare tras la indigo, doar că la scară mai mare cu cel al lui Alex Bodi.

Și credem că, la fel ca Bodi, și frații Tate vor fi în curând extrem de liberi să facă orice doresc.

Arestat cu mare tam-tam în 2020 sub acuzația de trafic de persoane, apoi eliberat în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar, după vehicularea tuturor legăturilor cu clanul Tâmplaru și a unor detalii picante despre femei trimise la prostituție în străinătate, tot cu metoda promiterii de căsătorie, dosarul s-a îngropat în propria rușine și a două mărturii de femei, la pachet cu tranzacții demonstrate de vreo doar 600 euro.

Iar acum Alex Bodi umblă liber și nestingherit și petrece tot prin Maldive cu noua iubită, cu vile de zeci de mii de euro închiriate, elicoptere, iahturi și avioane private.

La emisiunea ”Descoperiți” am dezvăluit, cu detalii, schema în care Alex Bodi era o simplă săgeată, dar una pe foarte mulți bani, cu criptomonede, karat bars și karat gold, ce ajungea până la o persoană suspusă din Germania și care era investigată inclusiv în Statele Unite.

La noi, tăcere totală din partea autorităților, ce după nume se ocupă cu investigarea marii criminalități organizate.

La fel - cazul lui Costel Alecu, patron de club de fițe din București, asociat cu nume din lumea mondenă, inclusiv cu soțul Deliei Matache și supranumit Devoratorul de vedete, renume căpătat pentru relațiile cu diverse dive.

Ani de zile ne-a fost prezentat drept o mare poveste dâmbovițeană de succes, iar orice dosar era îngropat cu la fel de mare succes.

Pentru că nu stătea potolit, fusese prins inclusiv cu cocaină, dar dosarele zăceau prin sertare.

Într-o zi însă, a venit comanda din Statele Unite, acuzându-l că este capul unei rețele internaționale de înșelătorii pe internet cu bunuri foarte scumpe, de lux, bani pe care apoi, ca să li se piardă urma, îi băgau în tranzacții cu criptomoneda bitcoin.

Deci, 13 ani au acționat nederanjați de nimeni, timp în care Alecu și ai lui au ajuns cetățeni de vază, milionari și mega-investitori în București, iar prin cluburile lor se perinda toată lumea bună și nimeni dintre autoritățile din România nu a luat urma banilor care curgeau zilnic la sau a fluxurilor pompate și tranzacționate prin platforma Bitcoin România.

Nu prin concretizarea în dosare penale, adică altfel e greu de crezut că nu a știut nimeni nimic 13 ani, cu echipe desfășurate în Statele Unite și Europa, după cum spun americanii în rechizitoriu, timp în care Alecu mai și era prins cu droguri și nu pățea nimic.

Iar când s-au enervat americanii, autoritățile române l-au luat pe sus și l-au trimis pachet în Statele Unite, iar dosarele din România i le-au închis rapid, ca nu cumva să fie jenată în vreun fel ancheta.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close