x close

EXCLUSIV. Ce spune judecătorul în mandatul de percheziție din Caracal

de S.T.    |    31 Iul 2019   •   17:35

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, a anunţat, miercuri, Inspecţia Judiciară.

„În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Iată ce spune judecătorul în mandatul de percheziție din Caracal!

Judecătorul a invocat articolul 159!

Art. 159 alin. (3) din CPP prevede:

„Perchezitia domiciliara nu poate fi inceputa inainte de ora 6.00 sau dupa ora 20.00, CU EXCEPTIA INFRACTIUNII FLAGRANTE sau cand perchezitia urmeaza sa se efectueze intr-un local deschis publicului la acea ora.”

Citeşte mai multe despre:

perchezitie Gheorghe Dincă Caracal
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati