Antena 3 CNN Actualitate Justiție Funcţionară din Tulcea prinsă în flagrant luând mită din fondurile europene ale unui fermier

Funcţionară din Tulcea prinsă în flagrant luând mită din fondurile europene ale unui fermier

Un funcționar din Tulcea a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA după ce a cerut și primit mită 50% din fondurile europene pe care instituția la care lucra trebuie să le acorde unui fermier.

Funcţionară din Tulcea prinsă în flagrant luând mită din fondurile europene ale unui fermier
de Claudia Popovici    |    05 Apr 2021   •   17:01

Potrivit procurorilor DNA, la data de 02 aprilie 2021, Irina Manole, șefa Serviciului active fizice și plăți directe de la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Funcționara ar fi primit banii pentru "a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru 'ajutorul' acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile", potrivit procurorilor.

Judecătorii Tribunalului Constanța au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Irina Manole, formulată de procurorii anticorupție. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close