Antena 3 CNN Actualitate Justiție Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar penal privind fraudarea Poştei Române

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar penal privind fraudarea Poştei Române

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar penal privind fraudarea Poştei Române
03 Mar 2017   •   11:20

Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, într-un nou dosar privind fraudarea Poştei Române, prejudiciul în acest caz fiind de peste 2 milioane de lei.

Alături de Gheorghe Ştefan, DNA a trimis în judecată alţi trei inculpaţi: Cosmin Dragoş MIHĂILESCU, fost director al sucursalei „Fabrica de Timbre" din cadrul Companiei Naționale Poșta Română S.A.(C.N.P.R.), Marian CONSTANTINOF, om de afaceri şi Mihai CHEBAC, la data faptei director al Direcției dezvoltare din cadrul C.N.P.R.

Cosmin Dragoş MIHĂILESCU este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Mihai CHEBAC de complicitate la abuz în serviciu, iar Marian CONSTANTINOF riscă condamnarea pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada iulie - august 2009, inculpatul Gheorghe Ștefan i-a propus inculpatului Constantinof Marian ca, în schimbul unor sume de bani, își va folosi influența pe lângă reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre" – C.N.P.R., să le atribuie unor societăți comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ștefan urmau să provină tocmai din încasările obținute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate.

Un prim pas pentru atribuirea clientelară a unor contracte către firmele controlate de Marian Constantinof l-a reprezentat numirea, în 8 septembrie 2009, cu sprijinul inculpatului Gheorghe Ștefan, a inculpatului Mihăilescu Cosmin Dragoș, la conducerea „Fabricii de Timbre". Mihăilescu Cosmin Dragoș era la momentul respectiv o persoană apropiată inculpatului Constantinof Marian și a avut sarcina să controleze și să manipuleze procedurile de achiziție publică.

„Fabrica de Timbre" este o sucursală fără personalitate juridică a C.N. Poșta Română S.A. (C.N.P.R.). Aceasta putea achiziționa doar hârtie care nu era produs finit, pentru executarea comenzilor venite de la centrala C.N.P.R. și de la terți.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat Companiei Naționale Poșta Română S.A.(C.N.P.R.) e de 2.215.678 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close