x close

Lovitură pentru Codruța Kovesi. Va pierde posibilitatea să ancheteze magistraţi dacă noile legi ale justiţiei vor intra în vigoare

de S.T.    |    01 Noi 2017   •   11:02
Lovitură pentru Codruța Kovesi. Va pierde posibilitatea să ancheteze magistraţi dacă noile legi ale justiţiei vor intra în vigoare 534 Galerie foto (1) Foto: Agerpres

Laura Codruţa Kovesi va pierde posibilitatea să ancheteze magistraţi dacă noile legi ale justiţiei vor intra în vigoare.

O structură nouă va fi cea care va cerceta abuzuri-438.html">abuzurile făcute de judecători, aşa că DNA nu va mai putea deschide dosare în astfel de cazuri.

Este o prevedere care a fost aspru criticată de majoritatea organizaţiilor din sistemul de Justiţie, care spun că noua structură nu va aduce şi garanţia că verificările vor fi făcute în mod corect şi fără ingerinţe.

Deputatul PSD Florin Iordache, preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru analizarea legilor Justiţiei, a declarat că această direcţie va fi în subordinea procurorului general.

„Deci la Parchet am spus că direcţie specială, şeful acestei direcţii având rangul de procuror general adjunct în cadrul Parchetului General”, a completat Iordache.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati