Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției caută din nou șef pentru DNA

Ministrul Justiției caută din nou șef pentru DNA

Ministrul Justiției caută din nou șef pentru DNA
22 Noi 2018   •   08:57

Tudorel Toader a vorbit, joi dimineață, despre noua nominalizare pentru șefia Direcției Naționale Anticoruăție. Ministrul Justiției l-a acuzat pe şeful statului de dublu standard atunci când semnează decretele de numire în funcţie pentru magistraţii de rang înalt. 

Toader a fost întrebat dacă se gândește să o propună pentru a doua oară pe Adina Florea în funcția de procuror-șef al DNA și a apus că mai întâi trebuie să citească motivarea și de abia apoi va lua o decizie.

„Să citesc dosarele, să văd despre ce e vorba, motivarea, după văd cum voi proceda. Eu vă răspund față de ce a motivat președintele”, a spus ministrul Toader. 

Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a înaintat numele Adinei Florea în luna octombrie.

Citește și: Klaus Iohannis respinge numirea Adinei Florea la DNA. Alte patru refuzuri pentru Tudorel Toader

Klaus Iohannis a respins de asemenea propunerile de numire a altor patru procurori în funcții de conducere.

Din comunicatul venit de la Administraţia Prezidenţială reiese că motivul refuzului are legătură cu faptul că cei cinci nu au aviz de la CNSAS cum că nu au colaborat cu Securitatea înainte de 1990. 

Citește și: Tudorel Toader, după ce Iohannis a respins numirea Adinei Florea la DNA: „Mă surprinde că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!”

×
Parteneri
Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi
x close