Antena 3 CNN Actualitate Justiție Motivul pentru care fostul preot Cristian Pomohaci a recunoscut acuzaţiile de evaziune fiscală 

Motivul pentru care fostul preot Cristian Pomohaci a recunoscut acuzaţiile de evaziune fiscală 

Motivul pentru care fostul preot Cristian Pomohaci a recunoscut acuzaţiile de evaziune fiscală 
19 Sep 2018   •   16:34

Cristian Pomohaci a recunoscut, miercuri, acuzaţiile de evaziune fiscală şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, anunţă Parchetul General, care precizează că pedeapsa la care au căzut de acord fostul preot şi procurorii este de un an de închisoare cu suspendare.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)”, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat.

Anchetatorii îl acuză pe fostul preot că, între ianuarie 2012 – octombrie 2017, a declarat la Fisc venituri mai mici, din cedarea folosinţei unor locuinţe pe care le deţine, decât cele obţinute în realitate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cristian Pomohaci preot evaziune fiscala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close