Antena 3 CNN Actualitate Justiție Parchetul General, după decizia CCR privind protocoalele cu SRI: „Are putere numai pentru viitor”

Parchetul General, după decizia CCR privind protocoalele cu SRI: „Are putere numai pentru viitor”

Parchetul General, după decizia CCR privind protocoalele cu SRI: „Are putere numai pentru viitor”
de S.T.    |    16 Ian 2019   •   16:30

Parchetul General reacționează după ce CCR a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public, ca urmare a protocoalelor dintre parchet și SRI.

Instituția menționează că a luat la cunoștință decizia Curții, menâionand că este valabila numai pentru viitor. 

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a luat cunoștință despre Decizia Curții Constituționale referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, generat de încheierea între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații a protocoalelor din 4 februarie 2009 și 8 decembrie 2016. 
Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constituția României, de la data publicării în Monitorul Oficial deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. După motivarea deciziei, urmează a fi identificate și analizate soluțiile optime în vederea dispunerii măsurilor legale corespunzătoare”, transmite instituția.

Citiți și:

Augustin Lazăr, acuzat că o protejează pe Carmen Iohannis. Cum răspunde acuzației

×
Subiecte în articol: Parchetul general protocoale
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close