Antena 3 CNN Actualitate Justiție Poliţistul care a omorât-o pe Raisa în cumplitul accident din Bucureşti a fost condamnat

Poliţistul care a omorât-o pe Raisa în cumplitul accident din Bucureşti a fost condamnat

Constantin Popescu, poliţistul din Bucureşti care a omorât-o pe Raisa, fetiţa de 11 ani moartă în accidentul de pe bulevardul Laminorului, a fost condamnat şi obligat la plata unor despăgubiri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   14:59

Poliţistul Constantin Popescu şi-a aflat, astăzi, pedeapsa pentru accidentul produs pe 13 ianuarie 2022 pe bulevardul Laminorului din Bucureşti, atunci când a spulberat două fetiţe pe trecerea de pietoni, chiar cu maşina Poliţiei.

În urma impactului deosebit de violent, având în vedere că poliţistul conducea cu o viteză peste limita legală, chiar dacă nu era în misiune, Raisa şi-a pierdut viaţa, în timp ce prietena ei a supravieţuit, însă a fost grav rănită.

Accidentul a fost surprins atunci de mai multe camere de supraveghere aflate în zonă, iar imaginile au demonstrat că poliţistul, care nu se afla într-o misiune, nu le-a oferit nicio şansă celor două copile care încercau să traverseze pe trecerea de pietoni.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini în legătură cu accidentul

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poliţistul din Bucureşti, care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la închisoare

Astăzi, poliţistul a fost condamnat la închisoare, în primă instanţă, pedeapsa sa fiind de trei ani cu suspendare şi nu cu executare, aşa cum a cerut familia Raisei în instanţă.

Vezi şi: Accidentul, surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie

Potrivit lui Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, daunele morale "au fost duse în derizoriu" în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 de euro pentru familia Raisei, în timp Marina, prietena Raisei, şi familie ei, vor primi 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale.

Mai mult, avocatul a declarat că familia va decide, cu siguranţă, să atace decizia primei instanţe cu apel.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, poliţistul a fost obligat şi la muncă în folosul comunităţii.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close