Antena 3 Actualitate A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei. Accidentul, surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie

A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei. Accidentul, surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie

de Gabriel Dano    |    27 Ian 2022   •   21:17
A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei. Accidentul, surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie

Maşina poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni este în aceste zile expertizată tehnic. Procurorii vor să afle ce viteză avea agentul în momentul tragediei. Totodată, aceștia încearcă să afle ce făcea agentul în momentul impactului, încât nu le-a văzut pe fete.

Între timp, a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. O şoferiţă a cărei mașină rula chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord.

"Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă aocatul Adrian Cuculis.

Expertiza în cazul mașinii de Poliție ar putea dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă. Au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau.

"Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului - sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident. Se va face o reconstituire de fapt a accidentului", spune avocatul Adrian Cuculis.

Și Marina, fetița care a scăpat cu viaţă ar putea fi audiată

"E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo", a adăugat Adrian Cuculis.

Colegii polițistului i-au emis acestuia o dovadă de circulație pentru o perioadă de 15 zile, cu prelungire automată, după ce s-a decis pe numele lui suspendarea permisului de conducere. Pe de altă parte, măsura controlului judiciar presupune și interdicția de a-și exercita dreptul de a conduce.

”Mai este încă un martor foarte important pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu și a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la secția 5, martorul respectiv și trebuie să vină să dea declarații de ce a făcut gestul acesta”, a precizat Cuculis.

×
Subiecte în articol: Raisa

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close