Procurorii i-au schimbat încadrarea juridică lui Nichita, i-au extins urmărirea penală şi controlul judiciar

de M.Z.    |    28 Aug 2015   •   15:37
Procurorii i-au schimbat încadrarea juridică lui Nichita, i-au extins urmărirea penală şi controlul judiciar Foto: Agerpres

UPDATE 15.37 - Procurorii i-au schimbat, vineri, încadrarea juridică primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita. Acesta este acuzat acum de instigare la abuz în serviciu. 
 
Totodată, i-a fost prelungit controlul judiciar. 
 
Nichita ar putea ajunge însă după gratii, după ce astăzi, avocatul fostei sale amante a depus o plângere la DNA. 
 
Procurorii anticorupţie îl acuză pe Nichita de instigare la folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi instigare la abuz în serviciu. 
 
Nichita i-a pus pe şefii poliţiei locale să o spioneze pe amanta sa, dar şi pe alţi oameni de afaceri cu care aceasta s-a întâlnit. Presa locală a scris că filajul ar fi costat 50.000 de euro. 

Citiţi şi Telenovelă penală cu iz politic la Iaşi. Avocatul fostei amante a lui Nichita este acum rivalul primarului
_______________________________

Ştirea iniţială 13.56

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a ajuns vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 
 
Nichita nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii jurnaliştilor.
 
Procurorii anticorupţie îl acuză de instigare la folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi instigare la abuz în serviciu.
 
Nichita i-a pus pe şefii Poliţiei locale să o spioneze pe amanta sa, dar şi pe alţi bărbaţi cu care aceasta s-a întâlnit. Presa locală a scris că filajul ar fi costat 50.000 de euro. 

Pe 5 august, Gheorghe Nichita a revenit în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi, din care se autosuspendase în luna mai, în urma începerii anchetei DNA împotriva sa. Decizia de a renunţa la autosuspendare a fost anunţată de Nichita în şedinţa Biroului Permanent Judeţean.
 
Pe 7 mai, Nichita anunţa că se autosuspendă din toate funcţiile politice deţinute, până la clarificarea situaţiei sale juridice, el precizând că a luat decizia în urma unei discuţii cu Victor Ponta.
 
Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită. Gheorghe Nichita este suspectat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată Primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.
 
Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.
 

x close