Antena 3 Actualitate Justiție Război cu toate armele între Birchall și CSM, după ce Ministerul Justiției a secretizat draftul raportului MCV

Război cu toate armele între Birchall și CSM, după ce Ministerul Justiției a secretizat draftul raportului MCV

21 Oct 2019   •   09:31
Război cu toate armele între Birchall și CSM, după ce Ministerul Justiției a secretizat draftul raportului MCV
Sursa foto: foto- Facebook/ Ana Birchall

CSM acuză Ministerul Justitiei ca i-a limitat accesul la Raportul MCV, declarat document secret de Ana Birchall. Astfel, doar membrii consiliului care au certificat ORNISS pot să vadă ce a transmis Comisia Europeană.

În plus, forul de conducere al magistraţilor a primit invitaţia la discuţiile despre MCV vineri seara, în condiţiile în care întâlnirea avea loc sâmbătă la prânz. 

Birchall: Regret că o invitație lansată cu bună-credință către CSM a fost tratată cu un asemenea refuz

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că proiectul de raport privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se clasifică pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene şi nu au existat abateri în anii anteriori nici în privinţa procedurii urmate, nici în privinţa termenului de răspuns din partea autorităţilor române.

"Potrivit cutumei existente, în perioada imediat premergătoare adoptării şi publicării de către Comisia Europeană a raportului său privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia Europeană transmite părţii române, prin intermediul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană, proiectul raportului, pentru transmiterea acestuia către Ministerul Justiţiei, în vederea formulării unor eventuale comentarii factuale pe marginea acestui proiect. Ulterior, răspunsul Ministerului Justiţiei trebuie comunicat Comisiei Europene, prin intermediul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană, într-un termen foarte scurt, stabilit de Comisia Europeană", a informat MAE.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi prezentat public la începutul acestei săptămâni.

×
Subiecte în articol: Ana Birchall raport MCV

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close