Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiţiei vrea schimbarea şefilor de la DNA şi Parchetul General. Care sunt cele două propuneri

Ministrul Justiţiei vrea schimbarea şefilor de la DNA şi Parchetul General. Care sunt cele două propuneri

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, doreşte schimbarea șefilor de la DNA și Parchetul General. Decizia definitivă îi aparţine însă președintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei vrea schimbarea şefilor de la DNA şi Parchetul General. Care sunt cele două propuneri
Sursa foto: Facebook/ Catalin Predoiu
de Alexandra Cojoianu    |    27 Feb 2023   •   14:59

Propunerile pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ și Procuror Șef DNA sunt următoarele:

1. Alex Florin Florența pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ.

2. Marius Ionuț Voineag pentru funcția de Procuror Șef DNA.

Propunerea pentru funcția de Procuror Șef al DIICOT va fi anunțată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor.

Citeşte şi: Parchetul General din România și-a prezentat raportul de activitate: "În 2023 am primi maxim 80 de procurori"

În momentul de faţă la conducerea DNA se află Crin Bologa, în timp ce la Parchetul general este pusă în funcţie Gabriela Scutea.

În perioada 20 - 23 februarie, procurorii participanţi la selecţie au susţinut, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor sale manageriale şi de comunicare şi evaluarea aspectelor legate de modul în care acesta se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Marius Ionuţ Voineag este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul General și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT.

Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la Parchetul General a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Alex Florin Florenţa este procuror DIICOT și a fost contracandidatul actualei șefe a Parchetului General, Gabriela Scutea, a cărei activitate a criticat-o deschis în cadrul interviului pentru funcția de procuror șef.

Florența a vorbit de pasivitatea parchetului și a declarat jurnaliștilor că „Ministerul Public nu îşi mai asumă niciun rol activ în ceea ce înseamnă demararea unor anchete penale”.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close