Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sentința în dosarul de corupție al lui Adriean Videanu, pronunțată pe 19 decembrie

Sentința în dosarul de corupție al lui Adriean Videanu, pronunțată pe 19 decembrie

Sentința în dosarul de corupție al lui Adriean Videanu, fostului ministru PDL, va fi pronunțată pe data de 19 decembrie.

Sentința în dosarul de corupție al lui Adriean Videanu, pronunțată pe 19 decembrie
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Dec 2022   •   12:00

”Pe 19 decembrie, Înalta Curte urmează să se pronunțe în dosarul de corupție al fostului ministru PDL, Adriean Videanu. Procesul a început acum 5 ani și jumătate.

Pe 9 iunie 2017, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adriean Videanu, pe omul de afaceri Ioan Niculae și pe mai mulți funcționari pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Aceștia sunt acuzați de producerea unui prejudiciu de circa 60 de milioane de euro prin obținerea de către Interagro, firma lui Ioan Niculae, de gaze ieftine din producția internă. Interagro ar fi ajuns să plătească prețuri de 4 ori mai mici față de cele plătite de populație pentru gazele importate din Rusia.

Conform anchetatorilor, Ioan Niculae ar fi efectuat demersuri pe lângă Adriean Videanu, care deținea funcția de ministru al Economiei, pentru a obţine ordine şi memorandumuri în încercarea de a se crea o aparenţă de legalitate. Ministerul este acţionar majoritar la Romgaz SA, cel mai mare producător de gaze din România.

„Prin emiterea ordinelor de ministru şi prin elaborarea de memorandumuri s-a încercat crearea unei aparenţe de legalitate a faptului că reducerile comerciale se acordă în mod egal şi nediscriminatoriu tuturor marilor consumatori de gaze naturale din România. În realitate aceste prevederi din ordine, memorandumuri au fost emise pentru a susţine realizarea scopului pentru care grupul infracţional organizat a fost constituit” – se arată în referatul procurorilor DIICOT”, a transmis Grupul de Investigatii Politice într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close