Antena 3 CNN Actualitate Justiție Traian Băsescu, turnător dovedit printr-o sentinţă definitivă, lansează un nou atac în instanţă

Traian Băsescu, turnător dovedit printr-o sentinţă definitivă, lansează un nou atac în instanţă

Traian Băsescu, turnător dovedit printr-o sentinţă definitivă, nu s-a resemnat cu decizia şi a atacat-o printr-o cale de atac extraordinară, în încercarea de a scăpa de renumele de "colaborator al securităţii".

de Georgiana Adam    |    18 Aug 2022   •   12:14

Traian Băsescu cere revizuirea sentinţei prin care a fost declarat colaborator al securităţii, iar primul termen a fost deja stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru luna octombrie.

Fostul preşedinte nu este de acord cu sentinţa definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 martie atunci când a fost declarat colaborator al securităţii. Acum, el cere revizuirea acestei sentinţe.

În momentul în care Traian Băsescu a fost dovedit turnător la securitate prin sentinţa definitivă, el şi-a pierdut mai multe drepturi, printre care serviciul de protecţie de la SPP, dar şi vila de protocol în care locuia.

De asemenea, el a pierdut şi indemnizaţia pe care o primea de la Administraţia Prezidenţială.

"Băsescu urmăreşte casarea sentinţei date de Înalta Curte. Din cauza faptului că în România justiţia este nefuncţională, instanţele pot da cele mai năstruşnice decizii. Şi se întâmplă asta. S-a întâmplat adesea, şi decizii penale, şi decizii în civil.

În cazul de faţă e la civil şi cine ştie, dacă nimereşti la judecătorii potriviţi, fără să se ţină seama de jurisprudenţă, de lege, avem zilnic nu ştiu câte sentinţe care ajung în presă şi care sunt care mai de care mai năstruşnice.

Din cauza asta eu nu cred că demersul lui Traian Băsescu ar putea să nu aibă rezultate. Depinde cum pici, la ce judecător, la ce se întâmplă. Am avut decizii absolut exotice în instanţele din România", a declarat Bogdan Chirieac, analist politic.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close