Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, mesaj crucial în scandalul din Justiție

Tudorel Toader, mesaj crucial în scandalul din Justiție

Tudorel Toader, mesaj crucial în scandalul din Justiție
de S.T.    |    21 Ian 2019   •   08:41

Ministrul Justiţiei se întâlneşte luni cu premierul Viorica Dăncilă pentru a-i da soluţiile în privinţa legii recursului compensatoriu, măsură ce a stârnit un scandal uriaş prin efectele sale.

„Astăzi mă voi întâlni cu doamna premier, îi voi prezenta rezultatele evaluării consecințelor legii recursului compensatoriu. Voi prezenta și posibilele soluții de urmat.

Vom decide și vă vom anunța”, a spus Tudorel Toader, luni dimineață, la Ministerul Justiției.

El a adăugat că după întâlnire, după ce se va ajunge la o hotărâre privind recursul compensatoriu, va da o scurtă declaraţie de presă, întrucât ulterior va pleca la Bruxelles.

Toader a afirmat miercurea trecută că în zilele următoare vor fi analizate cauzalitatea, structura şi consecinţele faptelor comise de către beneficiarii Legii privind recursul compensatoriu, urmând ca luni să îi prezinte rezultatele premierului Viorica Dăncilă.

El a mai declarat că, potrivit statisticii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a scăzut starea generală de recidivă, dar şi numărul condamnaţilor care au beneficiat de liberare condiţionată şi al celor care revin în detenţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mai declarat, luni, că şi procurorii nemulţumiţi de deciziile de achitare date de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nelegal constituite vor putea face contestaţie în baza ordonanţei de urgenţă pregătită de minister, nu doar persoanele condamnate definitiv. 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close