Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre comunism: Noi n-am ieșit la Revoluție să cerem bani, am ieșit să cerem libertate

Klaus Iohannis, despre comunism: Noi n-am ieșit la Revoluție să cerem bani, am ieșit să cerem libertate

Klaus Iohannis, despre comunism: Noi n-am ieșit la Revoluție să cerem bani, am ieșit să cerem libertate
11 Feb 2019   •   18:33

Klaus Iohannis a vorbit la evenimentul de inaugurare a Spațiului optzecist - ”Acasa în Comunism” despre perioada neagra de atunci. Președintele susține că ororile de atunci se pot transmite doar prin povestiri și se pot recreea numai prin amintiri.

”Oamenii au reușit să intre într-un spațiu privat care făcea viața mai ușoară. Regimul Comunist a fost un regin crunt, unul draconic. Aceste lucruri se pot recreea numai prin amintiri și se pot transimte doar prin povestire. Ne-am simțit oprimați, jigniți. 

Nici nu se pot transmite aceste lucruri ca sentiment de viață. Din acest motiv cred că spațiul are valoarea lui prin faptul că îți dă un motiv să intri în vremea comunismului din România. Să ținem minte că a fost probabil cea mai neagră epocă a României. 

Aceste lucruri trebuie să fie povestite ca istoria să nu se repete din cauza greșelilor noastre. Istoria această trebuie înțeleasă ca să tragem concluzii potrivite.

Noi n-am ieșit la Revoluție ca să cerem bani, noi am ieșit să cerem libertate. Am cerut să scăpăm de Comunism. Așa s-a întâmplat și am devenit liberi. Necunoscând acest termen am definit-o fiecare cum am înțeles-o”, a declarat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Iohannis comunism revolutie Klaus Iohannis
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close