Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: „Avem datoria să explicăm mai bine care sunt provocările actuale la adresa păcii”

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: „Avem datoria să explicăm mai bine care sunt provocările actuale la adresa păcii”

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: „Avem datoria să explicăm mai bine care sunt provocările actuale la adresa păcii”
de S.T.    |    26 Sep 2018   •   21:05

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York.

Preşedintele Iohannis s-a referit la provocările actuale la adresa păcii, echităţii şi sustenabilităţii societăţilor statelor membre şi rolul jucat de ONU în abordarea acestora.

„Avem datoria să explicăm mai bine care sunt provocările actuale la adresa păcii, echităţii şi sustenabilităţii societăţilor noastre şi să vorbim mai mult despre rolul jucat de ONU în abordarea acestora. Este necesar să explicăm că ne confruntăm cu ameninţări grave la adresa securităţii, că terorismul trebuie să primească un răspuns coordonat la nivel global, că proliferarea armelor de distrugere în masă şi mijloacele lor de livrare rămân ameninţări existenţiale pentru securitatea globală. Evidenţierea acestora este necesară, dar nu suficientă. Trebuie să le abordăm propunând soluţii clare. România acţionează în regiunea sa în acest sens. Există în continuare conflicte nerezolvate în zona extinsă a Mării Negre, care reprezintă ameninţări serioase pentru regiune şi pentru securitatea internaţională”, a afirmat Iohannis.

„Nu vom înceta să lucrăm împreună, în ONU”, a mai spus Iohannis.

Conform ONU, Adunarea Generală din acest an se va concentra pe egalitatea de gen, migraţie şi refugiaţi, munca în condiţii decente, rolul tinerilor în privinţa păcii şi securităţii, sprijinirea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, pe acţiunea climatică şi pe revitalizarea activităţii organizaţiei.
 

×
Subiecte în articol: discurs Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Alertă din cauza unei bacterii care poate ucide în doar 48 de ore
x close