Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, lansare pentru prezidențiale la Consiliul Național al PNL: „Cazul de la Caracal ne dezvăluie cât de grav e dezastrul provocat de PSD” - LIVE TEXT și VIDEO

Klaus Iohannis, lansare pentru prezidențiale la Consiliul Național al PNL: „Cazul de la Caracal ne dezvăluie cât de grav e dezastrul provocat de PSD” - LIVE TEXT și VIDEO

Klaus Iohannis, lansare pentru prezidențiale la Consiliul Național al PNL: „Cazul de la Caracal ne dezvăluie cât de grav e dezastrul provocat de PSD” - LIVE TEXT și VIDEO
08 Aug 2019   •   18:51

UPDATE: 18:25 Klaus Iohannis susține un discurs în cadrul CN al PNL.

„Mă bucur să mă aflu alătur de voi, mai ales că astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România.

Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere. Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici și ce avem de făcut pentru a reclădi România normană pe care ne-o dorim cu toții. Cazul Caracal ne dezvăluire cât de grav este dezastru provocat statului și cetățenilor săi de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare.

PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine ca acum: eșec economic, eșec, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor, dispreț pentru oameni, bani pentru clientelă. Acesta este bilanțul guvernării PSD din acești ani”, a declarat președintele Iohannis.

„M-am luptat alături de voi liberalii și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces și pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. Am primit cel mai important semnal din partea oamenilor că ne susțin în efortul nostru în a bloca distrugerea României de către un partid nociv care și-ar pierdut de mult timp sensul și busola”, a mai precizat Klaus Iohannis.

„Cetățeanul este reperul suprem al bunei guvernări. România trebuie să însemne încredere și respect între instituții și cetățeni, ca bază pentru inițiative, decizii, legi durabile și o economie sănătoasă.

Trebuie să reclădim scara valorilor care susține dezvoltarea oricărei societăți. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența, buna-cuviință ori creativitatea.

Iar poporul român are din plin aceste atribute, doar că adesea dramele, tragediile, disfuncționalitățile sistemice scot la iveală ce e mai urât și tindem să credem că aspectele negative prevalează.

Consecința directă este că oamenii își pierd speranța, capitalul uman emigrează, iar societatea devine divizată, temătoare și dominată masiv de neîncredere la toate nivelurile: în semeni, în instituții, în politicieni, în viitor.

Este una dintre provocările majore cu care ne confruntăm și trebuie să ne luptăm împreună pentru a ridica nivelul de încredere al societății, fără de care dezvoltarea României este imposibilă. Aceasta este viziunea mea pentru România!”, a punctat Klaus Iohannis.

----------------------------

UPDATE: 18:23 „Bine v-am regăsit, dragi liberali!”, a declarat Klaus Iohannis în începutul discursului său.

UPDATE 18:19 Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis în cadrul reunii de la Romexpo.

„Îl invit să se adreseze acestei adunări pe președintele Klaus Iohannis, viitorul președinte al României”, a declarat Ludovic Orban.

----------------------------

UPDATE  18:09 Reuniunea Consiliului Naţional al PNL, la care urmează să participe şi preşedintele Klaus Iohannis, a început, joi, la Romexpo, în prezenţa a peste 3.200 de liberali. Președintele Klaus Iohannis a ajuns la eveniment și urmează să susțină un discurs.

CN al PNL a început cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului Uniunii Europene. 

----

Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal se reuneşte, joi, la Romexpo, preşedintele Klaus Iohannis urmând să participe la reuniune. 

Şeful statului participă la reuniune la invitaţia liderului liberalilor, Ludovic Orban și va susține un discurs în fața liberalilor.

În cadrul reuniunii vor mai susţine discursuri preşedintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur. 

Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL, precum şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor. Pentru funcţia de prim-vicepreşedintele Ludovic Orban l-a propus pe Rareş Bogdan.


 

×
Subiecte în articol: PNL prezidentiale Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close