Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: România nu este împotriva refugiaţilor. Ne menţinem poziţia de participare voluntară la cotele obligatorii de migranţi

Klaus Iohannis: România nu este împotriva refugiaţilor. Ne menţinem poziţia de participare voluntară la cotele obligatorii de migranţi

Klaus Iohannis: România nu este împotriva refugiaţilor. Ne menţinem poziţia de participare voluntară la cotele obligatorii de migranţi
23 Sep 2015   •   12:12

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, înaintea plecării la Consiliul European, unde vor fi luate deciziile pentru stabilirea mecanismului de distribuire a 120.000 de refugiaţi.

Deşi s-a opus cotelor obligatorii, România ar urma să primească, într-o primă fază, 4.837 imigranţi şi în final, peste 6.300.

"Azi voi participa, de la ora 18.00, la şedinta informală a Consiliului European. Preşedintele Tusk a convocat întâlnirea pentru a discuta chestiunea migraţiei", a declarat preşedintele, înaintea plecării la Consiliul European.

Preşedintele a subliniat că problema nu este reprezentată de numărul de refugiaţi care revin României, ci de faptul că au fost impuse cote obligatorii, deşi România susţine participarea voluntară.

"Nu cred că impunerea cotelor obligatorii rezolvă această problemă. Această împărţire matematică nu ţine cont de o serie de factori foarte importanţi", a precizat Klaus Iohannis.

"Aceste cote obligatorii au fost refuzate de România din capul locului, încă din martie. Am susţinut poziţia România de participare voluntară a statelor membre la această acţiune", a adăugat preşedintele.

"România nu este împotriva refugiaţilor. (...) Noi am fost de acord să primim refugiaţi în limita resurselor noastre. Ceea ce nu ni se pare oportun este calculul pe baza cotelor obligatorii, calcul care nu ţine seama de realităţile din fiecare stat membru",
a susţinut Klaus Iohannis.


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close