Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis şi Gabriel Oprea, discuţii despre criza imigranţilor

Klaus Iohannis şi Gabriel Oprea, discuţii despre criza imigranţilor

Klaus Iohannis şi Gabriel Oprea, discuţii despre criza imigranţilor
26 Aug 2015   •   16:21

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost în această după-amiază la Palatul Cotroceni. Potrivit surselor, Oprea a avut o discuţie de 15 minute cu preşedintele Klaus Iohannis despre problema imigranţilor.

Comisiile parlamentare de politică externă, de apărare şi Comisia Schengen vor discuta, în 8 septembrie, cu miniştrii de Externe şi Interne despre criza refugiaţilor, pentru a stabili un punct de vedere al Parlamentului, au anunţat, astăzi, preşedinţii comisiilor, Laszlo Borbely şi Petru Filip.

Discuţiile din comisii vor avea loc în condiţiile în care problema refugiaţilor a luat amploare, iar Uniunea Europeană pare să fie depăşită de situaţie. În lipsa unor politici unitare la nivelul Uniunii Europene, statele membre au adoptat propriile măsuri, multe fiind contestate de organizaţiile pentru drepturile omului şi pentru protecţia refugiaţilor.

Criza imigranţilor, cea mai gravă de la Al doilea Război Mondial, a ajuns în vecinătatea României.

Autorităţile bulgare au mobilizat vehicule blindate la frontiera cu Macedonia, iar Austria va trimite la rândul său 500 de militari la graniţă pentru a face faţă numărului mare de refugiaţi care vin din Italia şi Ungaria.

Frontiera dintre Serbia şi Ungaria este luată cu asalt, în aceste zile, de mii de oameni.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close