Antena 3 CNN Actualitate Lider ortodox: Venirea refugiaţilor ar putea însemna sfârşitul nostru

Lider ortodox: Venirea refugiaţilor ar putea însemna sfârşitul nostru

Lider ortodox: Venirea refugiaţilor ar putea însemna sfârşitul nostru
22 Sep 2015   •   20:10

Imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei, țară care se confruntă cu un aflux masiv de imigranți musulmani, a atras atenția mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru, preluat de Agerpres. 

''Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în țară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea națională și să dispărem ca popor'', a afirmat mitropolitul.

''Am mai spus că îi iubim pe acești oameni (imigranți) și îi putem ajuta, dar Grecia nu poate să-i integreze. Unii au interpretat greșit spusele mele... Ce ar fi trebuit să spun? Să vină milioane din Asia? Dacă într-adevăr vor veni milioane, aceasta va însemna sfârșitul nostru (ca popor)'', a mai afirmat ierarhul grec.

Mitropolitul Tesalonicului a făcut în continuare referire la măsurile luate de unele state în contextul gravei crize a imigrației, întrebându-se în același timp cum va arăta Grecia în cazul în care va crește numărul musulmanilor în țara cu puternică tradiție creștin-ortodoxă.

''În Germania, după venirea primilor refugiați au fost luate o serie de măsuri. Ungaria spune ''nu'' imigranților. Slovacia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei de asemenea. Acum imigranții sunt trecuți de traficanți din Turcia peste râul Evros. Ce va fi în cazul în care va crește numărul musulmanilor în regiunile grecești, unde și așa sunt foarte mulți? Cum va fi atunci Grecia?'', s-a întrebat mitropolitul Antim al Tesalonicului.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close