Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, declarații după ședința PSD: „Nu putem să modificăm bugetul din cauza mofturilor unui om care întâmplător e președintele României”

Liviu Dragnea, declarații după ședința PSD: „Nu putem să modificăm bugetul din cauza mofturilor unui om care întâmplător e președintele României”

Liviu Dragnea, declarații după ședința PSD: „Nu putem să modificăm bugetul din cauza mofturilor unui om care întâmplător e președintele României”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
11 Mar 2019   •   13:37

Liviu Dragnea a făcut declarații după ședința Biroului Permanent Național al PSD. 

Liviu Dragnea a spus că bugetul pe anul 2019 nu va fi modificat în Parlament, după ce a fost retrimis de Klaus Iohannis, fiindcă „ a fost elaborat foarte bine”.

„El a fost elaborat foarte bine și nu putem să-l modificăm din cauza mofturilor unui om care întâmplător e președintele României”, a spus liderul PSD. 

Șeful Camerei Deputaților a precizat că ședința de guvern a fost amânată astăzi fiindcă „era nevoie și de avizul Consiliului Economic și Social. Conducătorii sau o parte dintre dumnealor nu sunt în țară și se vor întruni mâine. Aceasta e explicația pe care am primit-o și eu”. 

Citiți și Ședința de Guvern pentru buget a fost amânată. 

La Biroul Permanent de la Senat a fost prelungit termenul privind cererea de urmărire penală pe numele președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea a patru senatori PSD. Întrebat cum comentează acest fapt, Liviu Dragnea a spus că „eu cred că până la sfârșitul lunii martie ar trebui să se voteze”. 

Întrebat ce părere are despre protestele actorilor, care au ieșit în stradă ca să-i sprijine pe magistrați, Dragnea a spus că „și eu îi sprijin pe magistrați și îi sprijin cu toate puterile mele. Pe magistrații din România. Nu văd de ce nu i-aș sprijini. Nu am făcut absolut nimic nici eu, nici PSD-ul, împotriva magistraților, ba dimpotrivă”.

Citiți și Liviu Dragnea, declarații după ședința PSD: „Nu putem să modificăm bugetul din cauza mofturilor unui om care întâmplător e președintele României”

„Am sprijinit creșterea de salarii pentru magistrați, am sprijinit investiții în infrastructură, am sprijinit drepturile de pensie şi, de asemenea, am pus umărul toţi, cât am putut, pentru a face o legislaţie care să mărească independenţa magistraţilor şi care să îi protejeze pe judecători de toate abuzurile care au ieşit la iveală şi care, probabil, vor mai ieşi la iveală. Faptul că au fost mii de dosare, din ceea ce am văzut cu toţii, deschise din oficiu împotriva unor judecători pe deciziile luate, adică pe sentinţele date, mie mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare”.

„Trebuie să limpezim şi să definim în ce constă sprijinul pe care îl dăm unul sau altul pentru magistraţi în această ţară. Eu am spus şi spun în continuare că voi face tot ce ţine de mine pentru ca judecătorii din România să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectată de niciun serviciu secret în baza unor protocoale, de niciun mijloc de şantaj sau de ameninţare".

Citiți și Liviu Dragnea menține termenul de două săptămâni pentru ministrul Justiției

 

 

×
Subiecte în articol: declaraţii Liviu Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close