Antena 3 CNN Actualitate Ședința de Guvern pentru buget a fost amânată

Ședința de Guvern pentru buget a fost amânată

Ședința de Guvern pentru buget a fost amânată
11 Mar 2019   •   09:55

UPDATE Ședința de guvern s-a amânat pentru mâine la ora 14. Premierul a amânat ședința deoarece e nevoie de un aviz referitor la Legea Plafoanelor. În lipsa acestui aviz nu se poate ține ședința. 

Știre inițială

Guvernul ia astazi ultimele decizii astfel încât bugetul de stat pe 2019 să poată fi adoptat şi promulgat, după blocajul provocat de presedintele Klaus Iohannis. 

Executivul ar putea adopta ordonanţa care modifică Legea Plafoanelor, declarată neconstituţională de magistratii CCR. Aceasta prevede majorarea deficitului bugetar până la 2,76 de procente din PIB.

Premierul a convocat şedinţă de Guvern, la ora 11.00. Oficial, pe ordinea de zi sunt trei acte normative. Neoficial, surse politice au explicat că şedinţa a fost convocată pentru a introduce pe ordinea suplimentară modificări la Legea Plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019. Aceasta a fost declarată neconstituţională de CCR, după ce a fost atacată de preşedintele Klaus Iohannis. 

Guvernul va da o OUG prin care să pună în acord legea cu decizia Curţii, astfel încât - după ce bugetul va fi trecut rapid prin Parlament- să nu existe vreun motiv ca preşedintele să nu promulge bugetul aferent anului 2019.

Tot luni urmează să aibă loc Birourile Permanente ale Parlamentului pentru a aproba calendarul de reexaminare a Legii Bugetului. Coaliţia doreşte trecerea lui rapidă prin comisii şi de plen până la sfârşitul săptămânii.

×
Subiecte în articol: sedinta guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close