Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în dosarul vizitei lui Liviu Dragnea la inaugurarea de mandat a lui Donald Trump. Cine preia ancheta

Răsturnare de situaţie în dosarul vizitei lui Liviu Dragnea la inaugurarea de mandat a lui Donald Trump. Cine preia ancheta

Şase procurori - patru din DNA, unul de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă şi unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi - vor lucra în următorii 7 ani la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi.

Răsturnare de situaţie în dosarul vizitei lui Liviu Dragnea la inaugurarea de mandat a lui Donald Trump. Cine preia ancheta
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   22:30

Cei şase procurori sunt Dana-Manuela ANA (DNA), Dana-Cristina BUNEA (Parchetul ÎCCJ), Camelia-Elena GRECU (DNA), Irina CONSTANTIN (DNA), Florin Bogdan MUNTEANU (Parchetul Judecătoriei Iaşi) şi Jean-Nicolae UNCHEŞELU (DNA).

"Cred că vor urma şi alţi procurori români, pentru că Laura Codruţa Kovesi a cerut României vreo 15 procurori pentru a o ajuta cu anchetele Parchetului European. Este interesant cine va prelua dosarele lui Uncheşelu şi cum se va încheia povestea aceasta.

Uncheşelu este procurorul care i-a pus pe fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea şi pe consulul României la Bonn sub urmărire penală. În mod normal, ancheta continuă, pentru că urmărirea penală a fost începută.

Cred că vor fi re-audiate persoanele deja audiate în dosar, pentru că ele nu au fost audiate în prezenţa avocaţilor. Dl. Uncheşelu a omis să facă acest lucru", a spus, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, jurnalista Adina Anghelescu.

Kovesi îşi întăreşte echipa cu procurori care i-au urmărit penal pe Liviu Dragnea, Radu Mazăre şi Elena Udrea

Anghelesu estimează că, dintre cele două soluţii posibile în stadiul actual al dosarului "Dragnea - Trump", şi anume, încetarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată, noul procuror va opta pentru cea de-a doua

 Cât priveşte procurorii DNA care pleacă la Parchetul European, ei sunt "piese de bază" ale echipei fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Procurorul Ana Dana s-a ocupat de dosarele lui Radu Mazăre şi Elena Udrea. Este un procuror căruia i-a plăcut să lucreze pe protocoalele SRI. Două piese grele, Ana Dana şi Jean Uncheşelu, îl vor întîlni pe Marius Bulancea, altă piesă grea din echipa Kovesi, care este deja la Parchetul European", a comentat Adina Anghelescu.

Consulul României la Bonn, rechemat în ţară după ce a fost pus sub urmărire penală în dosarul vizitei lui Dragnea în SUA

Dosarul în care fostul lider PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este cercetat în contextul vizitei efectuate în SUA în 2017, a cunoscut o evoluţie la începutul acestui an. 

Consulul României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, a fost rechemat în ţară după ce a fost acuzat de DNA de cumpărare de influență în cel de-al patrulea dosar de corupție care îl privește pe Liviu Dragnea.

Dumitrescu ar fi contribuit la realizarea vizitei întreprinse de Dragnea la Washington, la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, Liviu Dragnea ar fi făcut demersuri la ministrului afacerilor externe de la acea vreme, în vederea desemnării lui Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat”, susţin procurorii DNA.

 

×
Parteneri
Părintele Cleopa: Care este cea mai mare pomană de moşii de vară
x close