Antena 3 CNN Actualitate Locale Șase arestări, într-un dosar de trafic de droguri. Printre clienți se numără și copii de 13 ani

Șase arestări, într-un dosar de trafic de droguri. Printre clienți se numără și copii de 13 ani

Șase persoane au fost arestate, într-un nou dosar de trafic de droguri în unități de învățământ din Rădăuți. Copii cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani s-ar număra printre clienții traficanților.

Șase arestări, într-un dosar de trafic de droguri. Printre clienți se numără și copii de 13 ani
Sursa foto: Poliția Română / DIICOT
de Paul Ciurari    |    23 Mar 2023   •   17:01

Este vorba de o rețea de traficanți, de droguri, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, care, în doar câteva luni au reușit să pună la punct o rețea extrem de sofisticată în zona Rădăuțiului, rețea pe care procurorii DIICOT Suceava au reușit să o destructureze zilele trecute.

Aceștia cumpărau drogurile în cantități vrac, din zona Cluj-Napoca și le comercializau în zona municipiului Rădăuți, contra sumelor de 200-250 de lei gramul și puseseră la punct inclusiv o rețea de distribuție la domiciliu a acestor droguri.

De exemplu, dacă cineva locuia în afara municipiului Rădăuți, aceștia percepeau inclusiv o taxă de 50 de lei pentru a le duce drogurile acasă.

Din păcate, una dintre piețele principale de desfacere a acestora erau școlile din în jurul municipiului Rădăuți și s-a ajuns ca unii copii de 13-14 ani să fie dependenți de drogurile furnizate de aceștia.

Citește și: Care sunt semnele că un tânăr consumă droguri | Pedepse noi pentru deţinerea de substanţe interzise 

Au existat situații tragice în care acești copii furau bani sau bunuri din casă pentru a-și satisface adicția.

De asemenea, au fost și foarte multe persoane adulte care au căzut prada acestor traficanți, persoane care au ajuns să se împrumute de la cămătari sau să le dea inclusiv traficanților cardurile de salarii și pinurile, doar pentru a avea acces la aceste droguri.

Zilele trecute au avut loc mai multe percheziții și doar în urma acestor percheziții și în timpul monitorizării, procurorii au calculat un prejudiciu de peste 140.000 euro.

Aceștia dețineau cantități foarte mari de droguri pe care le-au pus pe piață.

Acum, judecătorii au decis ca cei șase traficanți să petreacă următoarele 30 de zile după gratii, decizia judecătorilor însă putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

×
Subiecte în articol: Radauti trafic de droguri minori
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close