Antena 3 CNN Actualitate Care sunt semnele că un tânăr consumă droguri | Pedepse noi pentru deţinerea de substanţe interzise

Care sunt semnele că un tânăr consumă droguri | Pedepse noi pentru deţinerea de substanţe interzise

În contextul cazurilor de trafic de droguri din şcoli, expertul antidrog Cătălin Ţone a explicat în direct la Antena 3 CNN, care sunt semnele că un tânăr consumă droguri.

Care sunt semnele că un tânăr consumă droguri | Pedepse noi pentru deţinerea de substanţe interzise
Sursa foto: Gettyimages | jordanchez
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2023   •   11:10

Scandalul drogurilor din liceele bucureștene a readus în spațiul public probleme grave: consumul de droguri la adolescenți, deținerea și traficul de droguri in unitățile de învățământ.

Cătălin Ţone, expert Antidrog cu o experiență de 20 de ani în lupta cu traficanții de droguri a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt semnele că un tânăr consumă droguri şi ce trebuie să facă părinţii.

"O perioadă în care părinţii trebuie să fie foarte atenţi este vârsta 11-12, 22-23 de ani. Vârsta debutului în consum a scăzut. Părinţii trebuie să fie atenţi în primul rând la anturaj. Să ştie exact cu cine comunică în mod direct copiii lor.

Citeşte şi: "Poate se parfuma, poate se gândea", reacția unei mame când a fost informată că fiica sa se droga în toaleta școlii

Părinții trebuie să vorbească la școală pentru că absenteismul este un element important. Trebuie să fie foarte atenţi la petrecerile la care participă copiii, să facă verificări anterioare, să poarte discuţii", a explicat Cătălin Ţone.

De asemenea, acesta a spus că totuşi cel mai important lucru este ca părinții să îşi ţină copiii acasă din punct de vedere afectiv, emoțional şi al atașamentului, pentru că din aceste cauze apare nevoia de validare şi dependența.

Pedepsele pentru traficul de droguri s-au înăsprit în România, astfel că pentru posesia şi traficul de canabis şi marijuana pedeapsa este între 3 şi 10 ani de închisoare, iar pentru posesia de cocaină şi heroină, pedeapsa este între 5 şi 15 de închisoare.

×
Subiecte în articol: droguri în şcoli
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close