Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă la Miercurea Ciuc! Un urs a ajuns până în parcarea Spitalului de Urgenţă

Alertă la Miercurea Ciuc! Un urs a ajuns până în parcarea Spitalului de Urgenţă

Alertă la Miercurea Ciuc! Un urs a ajuns până în parcarea Spitalului de Urgenţă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Oct 2018   •   22:33

Jandarmii harghiteni au intervenit miercuri seara, de două ori, pentru a îndepărta un urs aflat în zona Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu.

Potrivit sursei citate, jandarmii au fost anunţaţi, prin numărul de urgenţă 112, că un urs se află în parcarea exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

La cinci minute de la solicitare, la faţa locului a ajuns o grupă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a asigurat zona şi a alungat ursul înspre pădurea Jigodin.

Jandarmii au rămas în zonă şi au patrulat inclusiv pe străzile adiacente.

La aproximativ 30 de minute de la prima intervenţie, un nou apel a anunţat faptul că ursul se află în acceaşi zonă, patrula de jandarmerie intervenind din nou pentru a îndepărta animalul, de această data folosindu-se şi petarde.

Gheorghe Suciu a precizat că jandarmii au rămas în zonă, pentru eventualitatea în care animalul s-ar reîntoarce.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor că este imperios necesar ca de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze la numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să evite, pe cât posibil, contactul direct cu acestea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: urs Spitalul de Urgenta parcare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close